Tolga Yönel Avrupa Üçüncüsü Oldu

Balıkesir'in Gönen ilçesinde yetişerek Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Karadağ’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonasında milli mayoyla mindere çıkan Gönenli güreşçi Tolga Yönel, 76 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Avrupadan üçüncülük elde eden Yönel’in bu başarısı yetiştiği kulüp olan Gönen Güreş İhtisas Kulübünde de büyük sevinçle karşılandı. Gönen Güreş İhtisas Kulübü'nde güreş hayatına başlayan ve elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekerek Bursa Büyükşehir Belediyesi adına güreş kariyerini sürdüren Tolga Yönel, başarılarına burada da devam ederek milli takım kadrosuna dahil oldu. Tolga Yönel Karadağ’da yapılan Avrupa Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonasında başarı çıtasını daha da yukarıya çekerek, 76 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu. Yönel’in kazandığı bu başarı başta yetiştiği kulüp olan Gönen Güreş İhtisas Kulübü olmak üzere tüm Gönen’de sevinçle karşılandı.

Gönen Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaman İnanç, Tolga Yönel’in elde ettiği Avrupa derecesinin kendilerine çok büyük bir sevinç yaşattığını söyledi.

İnanç, Yönel’in bu başarısının kulüplerinde güreş hayatını sürdüren güreşçilere de örnek teşkil ettiğini, çok çalışarak başarıya ulaşılabileceğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA