Sporculara Aqua Park Müjdesi

Ceylanpınarlı gençlere spor eğitimi vermeyi amaç haline getiren Ceylanpınar Belediyesi, 300 genç için spor kursu başlattı.

Ceylanpınar Belediyesi bünyesinde 5 yıldır süreklilik kazanan Yaz Spor Okulu’nun bu yılki kursları düzenlenen törenle başlatıldı. Geçtiğimiz yılardaki kurslarda 500 genç ve çocuğa spor eğitimi veren Ceylanpınar Belediyesi, kursların başlangıcı için okulların tatil olma dönemini seçiyor.

Yaz Spor Okulu'nun açılışına; Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Belediye Meclis üyeleri, BDP İlçe Yöneticileri, öğrenci velileri ve yüzlerce öğrenci katıldı.

İlk açılışında sadece futbol kurslarıyla hizmet verildiğini, 3 yıldan bu yanadır kapsamı genişleterek kız ve erkek çocukları için voleybol kursları da vermeye başladıklarını ifade eden Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, her yıl ortalama 300 öğrencinin ücretsiz eğitim aldığını belirtti.

İlçenin Uzman Halı Saha Tesisleri’nde yapılan törende konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Arslan, Yaz Spor Okulu’nun çocuk ve gençlerin sportif faaliyetlere yönelerek zararlı alışkanlıklardan uzak durması, boş zamanlarını daha iyi ve spor yaparak değerlendirmeleri, sağlıklı gelişmeleri ve spor yapma alışkanlığı kazanarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri amacıyla açıldığını söyledi.

AQUA PARK YAPILACAK
Çocuklara; sosyal, kültürel, fizyolojik ve psikolojik olarak büyük yararı dokunduğunu belirten Arslan, Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapılacak olan aqua parkın müjdesini de verdi. 9-16 yaş arası erkekler için futbol, 10-15 yaş arası kız ve erkek voleybol kursları için 06-11 Haziran tarihleri arasında yapılan başvurularda 700 kişi kayıt yaptırırken, yapılan ön elemelerden sonra 300 kişi kurslarda spor eğitimi alacak. 4 beden eğitimi öğretmeni tarafından verilecek olan kurslarda kullanılacak olan bütün malzeme ve giderler Ceylanpınar Belediyesi tarafından karşılanacak. 2 ay sürecek olan kurslar için şort, forma ve tozluktan oluşan malzemeler öğrencilere dağıtılırken, Yaz Spor Okulu 2013 yılı kursları Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan'ın yaptığı başlama vuruşuyla start aldı. Öğrenciler haftanın 5 günü verilecek kurslardaki ilk çalışmalarına başladı.

Kaynak: İHA