Milli Atlet, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına Hazır

EDİRNE - Milli gülleci Emel Dereli, temmuz ayında yapılacak dünya ve Avrupa atletizm şampiyonalarında madalya kazanmayı hedefliyor.

Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'deki kamp çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Şampiyonalar öncesi son provayı İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Takımlar Şampiyonası Süper Lig Yarışması'nda yapacağını belirten Dereli, "Süper lig yarışmasının ardından Dünya Yıldızlar Şampiyonası ve Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılacağım. Her iki şampiyonada da madalya kazanmayı hedefliyorum" dedi.

-"Büyük hedeflerimiz var"

Dereli'nin antrenörü İhsan Özden de temmuzda düzenlenecek şampiyonalarda Türkiye'ye madalya kazandırmak istediklerini belirtti.

İçel'de yapılan 17. Akdeniz Oyunları'nda "Bayanlar Gülle Atma" branşının kaldırılması nedeniyle dünya ve Avrupa şampiyonalarına odaklandıklarını ifade eden Özden, şunları kaydetti:

"Atletizmin temel taşlarından biri olan gülle atma branşı maalesef Akdeniz Oyunları'nda yer almayacak. Ancak bizim büyük hedeflerimiz var. Sporcumuzun yaşı küçük olduğu için avantajlı durumda. 10-14 Temmuz'da Ukrayna'da yapılacak Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda hedefimiz şampiyon olmak. Ardından 18-21 Temmuz'da İtalya'da Avrupa Gençler Şampiyonası var. Orada da şampiyon olmayı hedefliyoruz. Amacımız, Akdeniz Oyunları'nda da şampiyon olmaktı. Ülkemizde yapılan bir organizasyonda branşımızın olmaması kötü."

Fenerbahçe Kulübü sporcusu olan Emel Dereli, 2010 ve 2011 Balkan atletizm şampiyonalarında "Yıldızlar" kategorisinde altın madalya kazandı. 2011 Balkan Atletizm Şampiyonası'nda "Gençler" kategorisinde de altın madalya elde eden Dereli, mart ayında İspanya'da düzenlenen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda "Bayanlar 23 Yaş Altı" kategorisinde birinci oldu.

Kaynak: AA