Hikmet Karaman’dan Transfer Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yönetim kurulu ile yapacakları görüşmenin ardından transferin netleşeceğini ve Edu, Ferdinand ve Vederson’un yerini dolduracak transferler yapmaları gerektiğini söyledi.

Karaman, ayrıca Ozan İpek’e ayrı bir şans verdiklerini ve oynamak istiyorsa, asılı olan formayı alması gerektiğini dile getirdi.
Yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 2013-2014 sezonunun hazırlıklarını Özlüce Tesisleri’nde yaptığı topbaşı ile başladı.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Hikmet Karaman, “Camiamıza ve Bursaspor’a bugünkü başlangıç hayırlı olsun. Kongrenin ardından başkanımız ve yönetim kurulumuz kısa mesafede çok çabuk yol kat etmek gerektiğini biliyoruz. Transfer konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bugünde başkanımız ve yönetim kurulumuz ile toplantı yapacağız. Bu görüşme sonucu transferler netlik kazanacaktır. 15-20 güne yakın alt yapı ve kiralıklar ile birlikte antrenman yaptık. Onları da çağırsak 61-62 kişi olacaktı. Bizim düşüncemiz sürekli gelip daha sonra kiralık giden oyunculardan eğer faydalanacağımız varsa A takımda kalması. Faydalanamayacaksak bir şekilde anlaşıp gitmelerinde kolaylık gösteririz” dedi.

“OZAN OYNAMAK İSTİYORSA ASILI OLAN FORMAYI ALACAK”
Ozan İpek ile ilgili de görüşlerini aktaran Karaman, “Ozan’a ayrı paragraf açtık. Bundan önceki performansı ve yaşanan olayları göz önüne almamız gerekiyor. İçel’e gittiği zaman yaşadıkları önemli. Yardımcı hocalardan aldığımız rapor istekli ve iyi niyetli olduğu ve oyuncunun iyi yaklaşım gösterdiği yönde. Bundan önce yaşanan olaylara değinmek istemiyorum. Ozan ile görüşme yaptık. Ayrı idman programına tabi tutulacak. Forma orada asılı giymek istiyorsa giyecek, istemiyorsa giyemeyecek. Bir şans vermeyi uygun gördük. Bundan sonrası için kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“EDU, FERDİNAND VE VEDERSON’UN YERİNİ DOLDURMAMIZ GEREKİYOR”
Transfer ile ilgili de açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, “Aramıza 1-2 tane katılacak oyuncu olabilir. Başkanımız ve yönetim kurulu yaptığımız görüşmelerde takıma önemli isimlerin kazandırılması gerektiği belirttik. Kiralık olan Edu, Anton ve Vederson gibi oyuncuların yerini doldurmak gerekiyor. Vederson’un 7-8 hafta olmayacağı söylendi. Bu çok uzun bir süreç. Yanıt vermedik kendisine. Bu 3 futbolcunun yeri dolması gerekiyor. Ondan sonra transferi düşünürüz. Detaylı bilgiyi yönetime sunacağım. Arjantin’den gelen oyunculara 2 buçuk gün yol izni verdim. Pazar gününden itibaren burada olacaklar. Pinto’ya 2 gün dinlenme izni verdim. Carson ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

“AVRUPA LİGİ’NDE GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ”
Gelecek sezondaki hedeflerini de aktaran Karaman, “Birinci hedefimiz Avrupa Kupaları’nda mutlak suretle bir gruplara kalmak. Hedef nereye kadarsa gideceğiz. Bunun için biz hazırız. Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası güç olarak farklı. Bütün bunlara rağmen transferde olumlu adım atmalıyız. Ligde de ilk dördü ve şampiyonlukları kovalayan yapıya sahibiz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. 15 oyuncuyu A takıma kattık. 5-6 tanesi A takımda yer alacak güçte. Bu oyuncuları da takıma kazandırmamız gerekiyor” dedi.

“AKILLI İNSANLARIN BUNLARI TARTIŞACAK KAPASİTESİ YOK MU?”
Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili de görüşlerini belirten Karaman, “Türkiye’de bütün takımlar 10-12 yabancı oyuncu ile hareket ediyor. Ellerindeki 6-7 oyuncu ne olacak? Her sene statü değişikliğinin olması nedir? Play-Off ligi geliyor, normale dönüyor. Bu ülkenin akıllı insanlarının bunları tartışacak kapasitesi yok mu? Bursaspor açısından baktığım zaman Türkiye Ligi’nde iki tane, üç tane kulüp yok. Bizim 11 yabancımız var. Ekonomik ve başarı anlamda elimizde tutacağımız oyuncular var. Kulüpler bu oyuncuları nasıl ayıracak. Bunların zorlukları var” dedi.

Kaynak: İHA