Antalya Fıfa 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Hazır

ANTALYA - YUSUF KARADAĞ - Türkiye Futbol Federasyonu Antalya Bölge Müdürü Cansel Çevikol Tuncer, ''Antalya bu organizasyona ev sahipliği yapmak için hazır. Büyük bir heyecanla ilk maçın oynanacağı 23 Haziran'ı bekliyoruz'' dedi.

Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak büyük futbol organizasyonunun Antalya ayağı maçlarının, 23 Haziran'da Şili-Mısır karşılaşmasıyla başlayacağını söyledi.

En önemli hedeflerinin, organizasyonu herkese duyurabilmek olduğunu kaydeden Tuncer, bilet satışını yükseltmeyi ve stadı doldurmayı istediklerini vurguladı.

Son iki haftadır okullarda tanıtımlar yaptıklarını ve şehrin bazı noktalarını bayraklarla süslediklerini anlatan Tuncer, şöyle konuştu:

"Billboardlar sayesinde duyurularımızı yaptık. Kupanın maskotu 'Kanki' havalimanında, şehir merkezinde halkımıza çeşitli hediyeler, tanıtım broşürleri dağıtıyor. Elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Antalya bu organizasyona ev sahipliği yapmak için hazır. Büyük bir heyecanla ilk maçın oynanacağı 23 Haziran'ı bekliyoruz."

Tuncer, Antalya'ya tatile gelen turistlerin de karşılaşmaları izlemesini istediklerini söyledi.

İngilizce hazırlanan broşürleri seyahat acentelerine gönderdiklerini anlatan Tuncer, havalimanında da bilet satış noktaları kurduklarına dikkati çekti. İngiliz turistlerin futbol ilgisinden yola çıkarak bu yönde de çalışma yaptıklarının altını çizen Tuncer, İngiltere'den gelen turistlerin konakladıkları otellerde de tanıtım yaptıklarını vurguladı.

Tuncer, kupanın maskotu Kanki'nin havalimanında da gelen turistleri maçları izlemeye davet ettiğini kaydetti.

-Antalya'da üç noktada bilet gişesi

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Sorumlusu Alper Döğmen de maç biletlerinin Antalya'da üç noktada kurulan gişelerden yapılacağına dikkati çekti. Döğmen, isteyen futbol severlerin statlardan da bilet alabileceğini söyledi.

Antalya'da Şili, İngiltere, Mısır ve İngiltere takımlarının maç yapacağını belirten Döğmen, Uruguay, Yeni Zelanda, El Salvador gibi takımların da kamp çalışmalarını burada sürdürdüklerini bildirdi.

Döğmen, şöyle konuştu:

"Kolombiya'da yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçlarının biletlerini oranın halkı en son almışlar. Heralde bizde de böyle olacak. Bizim insanımız da son güne kadar bilet alacaktır diye düşünüyorum. Stadı dolduracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Belki de dünya kupasını kaldıracak takım Antalya'dan çıkacak. Yani Antalyalı bir vatandaş diyecek. Antalya, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na hazır, ancak bilet satışlarının daha da artmasını istiyoruz."

-İlk maç Şili-Mısır arasında

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçları, İstanbul, Bursa, Antalya, Trabzon, Rize, Kayseri ve Gaziantep de oynanacak. E Grubu'nda yer alan Şili, Mısır, İngiltere ve Irak takımlarının maçları, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda yapılacak.

Kupanın ilk maçı, Şili ile Mısır arasında 23 Haziran'da saat 18.00'de oynanacak. Biletler; 19, 29 ve 39 liradan satışa sunuluyor.

Kaynak: AA