Uefa Pro Lisans Kursu Sona Erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün Antalya'da düzenlediği UEFA Pro Lisans Kursu'nun 3'üncü ve son etabı sona erdi.

23 Mayıs'ta başlayıp 1 Haziran'da tamamlanan UEFA Pro Lisans Kursu'nda Bülent Korkmaz, Bülent Uygun, Cihat Arslan, Ergün Penbe, Faruk Korkmaz, Hakan Kutlu, Levent Şahin, Mehmet Altıparmak, Mehmet Özdilek, Mutlu Topçu, Osman Özköylü, Rahim Zafer, Soner Tolungüç, Tayfur Havutçu, Ümit Özat ve Zafer Turan eğitim aldı.

UEFA Pro Lisans Kursu'nun 3'üncü etabında TFF antrenör eğitmenleri Ömer Kaner, Muammer Birdal ve Tuna Güneysu, akademisyenler Prof. Dr. Niyazi Eniseler, Prof. Dr. Birol Doğan, Prof. Dr. Metin Ergün, Dr. Coşkun Küçüktepe ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özçağlayan ile TFF Baş Hukuk Müşaviri Faruk Baştürk eğitim verdi.

Kursun sonunda TFF Futbol Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil 16 kursiyere UEFA Pro Lisans katılım belgelerini takdim etti. Erdil kursiyerlere yaptığı konuşmada, kendilerinden Türk futbolunun çok şey beklediğini, kurs süresince katılan antrenörlerin gelişime çok açık olduğunu gördüğünü ve bundan dolayı da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Gelişimin sınırsız olduğunu ifade eden Doç. Dr. Güven Erdil, antrenörlerin Avrupa'da da Türkiye'yi başarıyla temsil edeceğine inandığını belirtirken, kurs eğitmenleri ve kurs sırasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılar diledi.

Kursu izleyen UEFA JIRA Paneli Üyesi ve Kurslar Gözlemcisi, Andreas Morisbak ise yaptığı konuşmada, Türkiye'ye altıncı kez geldiğini ve her gelişinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açılan kursların seviyesinin ve kalitesinin arttığını bildirdi. Türkiye'de artık antrenörlerin gelişime yönelik eğitim verdiklerini canlı olarak gördüğünü bildiren Morisbak, eğitmenler ile kursiyerlere teşekkür ederek başarılar diledi.

Kaynak: İHA