Tofaş, Küçük Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonu Oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Küçük Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonu Tofaş Spor Kulübü takımı oldu.

Tokat Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Küçük Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda altı gün süren karşılaşmaların sonunda final heyecanı yaşandı. Anadolu Efes ile Tofaş takımlarının başa baş götürdüğü mücadelede son dakikalar oldukça çekişmeli geçti. Tofaş takımı 68-67’lik skorla Anadolu Efes takımını yenerek Küçük Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonu oldu. Şampiyon olan Tofaş Spor Kulübünün kupa ve madalyalarını Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin ile Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak takdim etti. İkinci olan Anadolu Efes takımı ödülünü Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ömer Besler'den, üçüncü olan Bursa Emine Örnek Koleji’nin ödülünü ise Basketbol Federasyonu Tokat İl Temsilcisi Yakup Okur'dan aldı.

28 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında 16 takımın katılımı ile yapılan Küçük Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Tofaş, Anadolu Efes, Genç Ümitler, Banvit, Gelişim Koleji, ABC Koleji, Dokuz Eylül, Darüşşafaka, Ankara Üniversitesi, Örnek Kolej, Çukurova Üniversitesi ve Samanyolu Koleji takımları mücadele etti.

Kaynak: İHA