Şampiyon Krallar Gibi Karşılandı

Spor Toto 2'nci Lig play-off müsabakası final karşılaşmasında Hatayspor'u 2-1 mağlup edip, PTT 1'inci Lig'e yükselen Fethiyespor kafilesini binlerce taraftar karşıladı.

Takım otobüsüyle şehir girişine kadar gelen futbolcular, daha sonra üstü açık otobüse geçtiler. Fethiye’ye girmeleriyle birlikte uzun bir araç konvoyu oluşurken, yol kenarında bekleyen vatandaşlarda sevgi gösterilerinde bulundular. Atatürk Caddesi’nde Apaçi taraftar grubunun düzenlediği konvoylarla birlikte üstü açık otobüsle turlayan futbolcular daha sonra Beşkaza Meydanı’na geldiler. Saat 20.00’de Beşkaza Meydanına gelmeleri beklenen Şampiyon Apaçi taraftar grubunun coşkusu ve metre metre ilerleyebilen şehir turu nedeniyle ancak 22.00’de meydana girebildiler. Şimşeklerin taraftarları iki saat boyunca meydandan ayrılmadılar

5 bin kişilik taraftar grubu tarafından heyecanla beklenen kafilenin meydana girişi sırasında büyük coşku yaşandı. Dev bir Lacivert Beyaz bayrağın açılmasının ardından Uğurmumcu parkına giren Fethiyesporlu futbolcularla, Başkan, Teknik Kadro, yöneticileri taşıyan otobüs Beşkaza meydanına kadar güçlükle ilerleyebildi. Yüzlerce meşale aynı anda yakılırken, teknik heyet ve futbolcular tek tek anons edilerek meydanda kurulan sahneye kırmızı halı üzerinden geldiler. Futbolcular tek tek taraftarları selamladılar. Onuncu yıl marşı’nın çalındığı bir birinden güzel müziklerle minik futbolcuların dans ettiği karşılamada futbolculara büyük tezahuratta bulunuldu. Ardından teknik heyet, futbolcular, yönetim kurulu hep beraber kupayı havaya kaldırdılar. Geçen sene başladıkları işi, bu sene bitirdiklerini söyleyen Fethiyespor Onursal Başkanı Behçet Saatcı, zirve yürüyüşünü bırakmayacaklarını söyledi.

Behçet Saatcı “Bu başarıyı Akhisarspor gerçekleştirdi. Bizde durmayacağız. Onların başarısını bizde gerçekleştireceğiz” dedi.

Saatcı;“Fethiyespor’da duraklama olmayacak. Akhisarspor’un yaptığını yapacak. Fethiyespor Her şeyin üzerinde bir üst kimliktir. Fethiyespor PTT.Lige taşıyan futbolcularımızı ve başkan ve yönetim kurulu üyelerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum”dedi

Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk "Çok zorlu yollardan geçtik. 'Bu takım küme düşer' deniliyordu. Ama Fethiyeli takımını düşürmez. Bugün bu takım şampiyon olduysa bunu siz başardınız. Kurumsallaşma adına adımlar atmaya devam edeceğiz biz sadece sorumluluk taşıdık. Hatırlarsanız bir Nazilli maçı vardı o gün iki Futbolcumuz problem yaşadı. Siz affettiniz. İşte Fethiye’nin takımı şampiyon oldu.” ifadelerini kullandı

Fethiyespor Teknik direktörü Mustafa Ceviz “ Futbolcularım ve Fethiye halkı inandı ve Fethiyespor’u PTT: 1.Lige taşıdı. Bu şampiyonluk Fethiyespor’a hayırlı olsun. Muhteşem bir karşılama yapıldı. Çok mutlu olduk. Fethiyespor bunu hak ediyor. Şimdi sevinme zamanı”dedi.

Gecede Apaçiler Taraftar Derneği Başkanı ve Tribün Lideri Murat Bayat’ta meydanda bulunan herkese tezahüratlar yaptırdı. Taraftarlar, yöneticiler ve Fethiyespor’u sevenler şampiyonluk kupası ile birlikte fotoğraflar çektirdiler.

Kaynak: İHA