U20 İçin İngilizce Çalıştı

KAYSERİ - Kayseri polisi, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesi, yabancı sporcularla daha iyi iletişim kurabilmeleri için İngilizce eğitiminden geçirildi.

21 Haziran'da başlayacak şampiyonada, 7 Temmuz'a kadar 8 maça ev sahipliği yapacak Kayseri'de Emniyet Müdürlüğü herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlemlerini aldı.

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona süresince güvenliği sağlamak için her ayrıntıyı düşündüklerini söyledi.

Maçların yapılacağı Kadir Has Stadı'nda her bir karşılaşmada 500'ü polis olmak üzere bin 200 kişinin güvenliği sağlamak için görev yapacağını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Kayseri, ülkemizin en güvenli illerimizden bir tanesi. Ancak dünyanın gözü bizim üzerimizde olacak. 6 takım ve birçok gazeteci, gözlemci ilimize gelecek. Kayseri'deki bu karşılaşmaların güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Emniyet Müdürlüğü olarak bütün önlemlerimizi aldık. 21 Haziran'daki açılış maçında bin arkadaşımızı saha içerisinde görevlendireceğiz. Bu bin arkadaşımız iki grup halinde turnuva bitene kadar güvenliği sağlamak için çalışacak. Buna ek olarak da 700 güvenlik görevlisi karşılaşmalarda görev alacak."

Saha dışında da takımların ve misafirlerin herhangi bir nahoş olayla karşılaşmamaları için her türlü tedbiri aldık. Oyuncular ve diğer misafirler gerek serbest zamanlarda şehrimizi tanımak için gezdikleri sırada da her türlü güvenlik önlemi alınacak."

-155 polis imdat hattına İngilizce bilen polis

İngilizce konusunda alt yapısı bulunan polis memurlarını 45 günlük hızlandırılmış dil kurslarına aldıklarını belirten Aydın, yaptıkları pratiklerle İngilizceleri geliştirilen 60 polis memurunun 10 kişilik gruplar halinde, Kayseri'ye gelecek takımlara 24 saat güvenlik hizmeti vereceğini söyledi.

Takımların kalacağı otelin önündeki polis noktasını da danışma merkezi olarak düzenlediklerini ifade eden Aydın, burada 24 saat süreyle İngilizce bilen polis memurlarının görev yapacağını ve yabancı misafirlere ihtiyaç duyduklarında yardımcı olacaklarını kaydetti.

Yabancılardan 155 Polis İmdat hattına gelebilecek ihbarlar için de önlem aldıklarını dile getiren Aydın bu birimde de 24 saat süreyle ingilizce bilen polislerin bulunacağını dile getirdi.

-Her takıma İngilizce bilen 10 kişilik koruma ekibi

Her takıma İngilizce konuşabilen 10'ar kişilik polis ekiplerinin refakat edeceğini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Bu kadro Genel Müdürlüğümüz Koruma Daire Başkanlığımızdan gelen ve uluslararası tecrübeleri olan görevlilerimiz tarafından bizzat yetiştirildi. Yaklaşık bir ay süren kurslarda her türlü operasyonel teknik ve savunma taktikleri ile diğer VIP esaslarını öğrendiler. Biz Kayserili hemşehrilerimizle beraber bir sınav vereceğiz. Amacımız herhangi bir sorun yaşamadan Kayseri'nin misafirperverliğini de göstererek, dünyaya örnek ve ülkemizin önümüzdeki turnuvalarda ev sahipliği yapabilmesine referans olacak bir sürece katkı sağlamak. Sporda evrensel dostluk hepimizin ilkesidir. Ülkemize yönelik son günlerde dış basında bir karalama kampanyasına şahit olduk. Buna inat gelen gazetecilere, gelen ajanslara ve misafirlere ülkemizin ne kadar barışçıl, güzel ve huzur içersinde olduğunu hep beraber göstereceğiz."

Kaynak: AA