Masa Tenisi

ZONGULDAK - Avrupa Üniversite Sporları Birliği'nce organize edilen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenen "6. Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası" Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Merkez Kampüs Spor Salonu'ndaki müsabakalara 11 farkı ülkeden 63 erkek, 53'ü bayan 116 sporcu katılıyor.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, EUSA tarafından organize edilen şampiyonanın maden şehri Zonguldak'da ve üniversitelerininin ev sahipliğinde yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye ile birlikte Avrupa'nın 11 ülkesine ait 29 üniversitenin katılımıyla şampiyonayı gerçekleştireceklerini ifade eden Özer, şunları söyledi:

"Gerçekleştirilen şampiyonanın üniversite gençliğinin kardeşlik, hoşgörü ve barış dileklerine katkıda bulunacağına gönülden inanıyorum. 6. Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası'na katılan sporcuların, şampiyonadan keyif alacağına, dostane ve teşvik edici ortamlarda yeni arkadaşlıklar kuracaklarına ve en önemlisi Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacaklarından eminim. Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de federasyon olarak uzun yıllardır Türkiye'de büyük organizasyonlar düzenlediklerini belirterek, "Spor ülkemizde son zamanlarda büyüyen ve gelişen alan haline gelmiştir. İki gün sonra İçel'de Akdeniz Oyunları'nın açılışı gerçekleşecek. Türkiye 2020 Olimpiyatları'na İstanbul'la adaydır. Bugün Zonguldak'ta ve BEÜ'de olmaktan mutluluk duyuyoruz. Spor, insanları yetiştirmek ve eğitim için araçtır. Bu nedenle burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şampiyona yarın başlayıp 23 Haziran'da sona erecek.

Kaynak: AA