Vali Ata, U20 Öncesi Hazırlıkları Değerlendirdi

Dünya Kupası’ndan sonra FİFA’nın en büyük spor organizasyonu olan FIFA U-20 Dünya Kupası maçlarının bir ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Gaziantep'te son hazırlıklar gözden geçiriliyor.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Oda Başkanları, STK ve Belediye yetkilileri katıldıkları toplantıda ile U-20 öncesi genel durum değerlendirmesi yaptı.

Valilik Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Erdal Ata, FİFA U-20 Dünya Kupası’nın bir ayağının da Gaziantep’te yapılacağını söyledi.

Ata, “22-25-28 Haziran ve 1 Temmuz olmak üzere dört gün ve her gün ikişer, toplam 8 maç oynanacak bu mücadelelere tüm Gaziantepli sporseverleri, futbol severleri bekliyoruz” dedi.

“Stadyumların tribünlerin dolu olmasını, gelen takımları izlemelerini arzu ediyoruz” diyen Vali Ata, “Basının da maç başlayıp bitene kadar, daha doğrusu turnuva başlayıp bitene kadar sürekli bu konuyu gündemde tutmasının ilimizin tanıtımı bakımından, ülkemizin tanıtımı bakımından büyük faydası olacağını inanıyoruz. Çünkü dünyanın 160 ülkesinde ilimizde oynanacak maçlarda naklen yayınlanacak. Ortalama 600-800 milyon kişinin de naklen yayınları izleyeceği hesap ediliyor. Hem Gaziantep’in hem de Türkiye’nin tanıtımı bakımından büyük faydası olacağına inandığımız bir organizasyon. Basının da sürekli bunu gündemde tutup Gaziantep halkının maçlara ilgi göstermesini onlar kanalıyla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer kamu kuruluşları ile işbirliği halinde gerekli hazırlıkların başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Ata, tüm dünyanın ilgisinin Türkiye’ye ve Gaziantep’e odaklanacağını belirtti.

Maçların oynanacağı Kamil Ocak Stadyumu'nda son hazırlıklar tüm hızı ile devam ediyor. Çevre düzenlemesi yapılan stadyumun, hemen yanı başına bir de ‘Kamil Ocak Meydanı’ yapıldı. Saha zemin çalışması, koltuk tamirleri ve boyama işleri aralıksız devam ederken, şeref tribünü ile basın tribününde de çalışmalar yürütülüyor. Tribün koltuklarının birçoğu yenilenirken oyuncu yedek kulübesi de buna eklendi. Stadyumun dışı cephesi tamamen boyanıp ilan ve reklam panoları değişti. Soyunma ve hakem odaları yeniden gözden geçirilerek eklemeler yapıldı. Gaziantep’te FIFA U-20 Dünya Kupası açılış maçı, 22 Haziran 2013 Cumartesi günü Meksika ile Yunanistan arasında saat 18:00’da oynanacak maç ile başlayacak. Aynı gün saat 21:00’da Paraguay ile Mali maçı oynanacak. İkinci maçlar ise, 25 Haziran 2013 Salı günü Meksika ile Paraguay arasında 18:00’da başlayacak. 21:00’da ise Mali ile Yunanistan maçı oynanacak. Son maçlar ise 28 Haziran 2013 Cuma günü 18:00’da Mali ile Meksika arasında oynanacak. Maçlar, aynı günün gecesinde oynanacak El Salvador ile Kolombiya maçı ile son bulacak.

Kaynak: İHA