Edremit Körfezi, Futbol Kamplarına Açılıyor

BALIKESİR - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Antalya'ya kamp için futbol takımları götüren Zürih'te büyük bir firmanın, Edremit Körfezi'ne de takım getirmek istediğini belirterek, "Körfezde iki otelle görüşüldü, saha yapacaklar ve böylece bölge, futbol kampı turizmine açılmış olacak" dedi.

Turhan, Balıkesir'i turizmde marka haline getirmek için çaba harcadıklarını, ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısının bulunduğunu söyledi.

Balıkesir'i tercih edebilecek ülkelerde düzenlenen fuarlara katıldıklarını ifade eden Turhan, Avrupa'da bir iki ülke ile Ortadoğu ve Uzakdoğu üzerinde durduklarını, buralardan özellikle Edremit Körfezi'ne daha fazla turist geldiğini anlattı.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen turizm fuarına gittiklerini dile getiren Turhan, şunları kaydetti:

"Antalya'ya kamp için futbol takımları götüren Zürih'te büyük bir firma, Edremit Körfezi'ne de getirmek istediklerini söyledi.

Firma, yer bulamadıkları için zorunlu olarak Antalya'ya takım getirdiklerinden bahsetti. Edremit Körfezi'nde bunaltıcı sıcaklar ve fazla nem olmuyor. Takımlar rahatlıkla kamp yapabilir ama bugüne kadar kimse düşünmemiş. Körfezde iki otelle görüşüldü, saha yapacaklar ve böylece bölge, futbol kampı turizmine açılmış olacak."

Turhan, futbol takımlarının gelmesiyle körfezin adının daha fazla duyulacağını ve bu durumun turizme olumlu yansıyacağını vurgulayarak, deniz, güneş, termal, dağ havası, Kazdağları'nın yeşilliği, bol oksijenin bulunduğu körfezin yılın 12 ayı turist çekebilecek potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

Balıkesir'i Edremit Körfezi'ne bağlayan özellikle yaz aylarında milyonlarca aracın geçiş yaptığı karayolunun duble yol olarak bu yıl tamamlanacağını belirten Turhan, bu yolun bitmesiyle kent merkezinden körfeze ulaşımın 1 saatin altına ineceğini ifade etti.

Kaynak: AA