Kaptan, Gençlere Ağabeylik Yapıyor

İZMİR - Milli voleybolcu Sinan Cem Tanık, "Son dönemde altyapıya yapılan yatırımların meyvelerini almaya başlayacağız" dedi.

Avrupa Ligi'nin 2. ve 3. ayak maçları için İzmir'deki kampta genç milli takım ağırlıklı kadro ile birlikte çalışmalarını sürdüren Sinan Cem Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi C Grubu'nda 21-23 Haziran'da İsrail'de ve 28-30 Haziran'da Bursa'da oynanacak maçlar için çalışmalarını sürdürdüklerini, bu müsabakaların Türkiye'nin evsahipliğindeki 2013 Erkekler 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek gençler için önemli bir tecrübe olacağını söyledi.

Kendisinin dışında Resul Tekeli ve Fatih Cihan'ın da İzmir'deki çalışmalara katıldığını belirten Tanık, Avrupa Ligi'nde en iyi sonuçları almak için çalışacaklarını kaydetti.

Tanık, son dönemde tesisleşme anlamında büyük bir atılımın yaşandığı voleybolda, her ilde yapılan seçmelerin ardından yetenekli isimlerin seçildiğine işaret etti. Bu yönde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Tanık, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Son dönemde altyapıya yapılan yatırımın meyvelerini almaya başlayacağız. Özellikle 1990-1991 doğumluların oynama çağlarının gelmesiyle bu takımlarının başarılarına yansıyacak. Avrupa'daki kriz nedeniyle Türkiye'ye daha iyi yabancılar gelmeye başladı.

Bu genç Türk oyuncularına katkı sağlıyor. Ancak genç oyunculardan bazıları Milli Takımı angarya olarak görüyor. Gerçekten sakatlığı olanlar haricinde bazı oyuncuların sakatlığı bahane edip milli takımdan ayrılmaya çalışanlar oluyor. Milli takıma gelse de isteksiz çalışanlar olabiliyor."

-Kariyer planlaması

Geçen sezonu İspanya şampiyonu Almeira takımında tamamlayan Tanık, yeni yıl için henüz bir takımla anlaşmadığını söyledi.

Tanık, birkaç kulüple bir takım olasılıkları konuştuklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Kariyerim hep voleybol açısından doğru yeri aramakla geçti. Para ikinci plandaydı. Ancak artık evliyim ve baba adayıyım. Dolayısıyla voleybolun ekonomik tarafını ve koşulları da düşünmek durumundayım. Türkiye'de olmak gibi bir tercihim var. Benim için iyi bir yerde voleybol oynamak ve voleybol oynarken zevk almak önemli. Laf olsun diye bir yerde oynamak istemiyorum."

Kaynak: AA