21. Menteşe Yerküpe Yağlı Güreşleri

MUĞLA - 21. Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe beldesindeki Beşpınar Yaylası'nda düzenlenen güreşlere, 12 kategoride 223 pehlivan katıldı.

Başpehlivanlık için Enver Erdinç ile İsmail Balaban karşılaştı. İki pehlivan arasında geçen çekişmeli mücadelede başpehlivan unvanı Balaban'ın oldu. Güreş ağalığı ise 48 bin lira veren Kavaklıdare'den işadamı Sami Çoban'da kaldı.

Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşlere ilginin her geçen yıl arttığını, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Amaçlarının ata sporu güreşleri yaşatarak, gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Karataş, "Geleneksel hale gelen yağlı güreşleri bölgede tatillerini geçiren turistler de izlemeye geliyor. Kırkpınar'ın hazırlığının yapıldığı er meydanında gelecek yıl daha kapsamlı bir güreş alanı yapmayı düşünüyoruz" dedi.

-20 pehlivan yaralandı

Güreşler sırasında saha dışına çıkarak seyircilerin üzerine düşen 20 pehlivan yaralandı. Bazı izleyiciler ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaralanan pehlivanlara ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri saha içerisinde yaptı. Güreşleri izlemeye gelenler, pehlivanların güreşe hazırlık amacıyla yağlanmalarını fotoğraf makineleri ve kameraları ile görüntülediler.

21. Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Güreşlerini AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA