Niğde Olimpiyat Telaşını Atlattı

Niğde tarihinde ilk defa bu yıl 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz Salı günü Niğde 5 Şubat Şehir stadyumunda gerçekleşen programa binlerce insan akın etti. Stat önünde oluşan kalabalıktan bir kısmı güvenlik nedeniyle stada giremedi. Stat zemini ve tribünleri ile birlikte 25 bin Niğdeliyi ağırladı. Stadın dolmasıyla birlikte oluşabilecek herhangi bir güvenlik veya sağlık sorununa karşılık Emniyet güçleri tarafından kapılar kapatıldı.Dışarıda kalan halkın bir kısmı stat önüne kurulan dev ekranlardan bir kısmı da evlerinde televizyonları başında programı takip etti.
Türkçe Olimpiyatları programı hakkında konuşan Olimpiyat komitesinden Sungur bey Eğitim Kurumları Müdürü Nihat Çelebi, “Bu programla ilgili katılan bütün dostlara Niğdeli kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Program da çocukları Çelikhan Otel den itibaren aldık konvoy eşliğinde Niğde’ye getirdik. Programa Yaklaşık 45 bin kişinin katıldığını tahmin ediyoruz. Stadın içinde yaklaşık 25 bin Niğdeli vatandaşımız vardı” dedi.

Stada girişinde yaşanan olaylar hakkında da konuşan Çelebi, “Tabi gönül arzu ederdi ki herkesi içeri alabilelim ama içerideki güvenliği de sağlamak zorundaydık. Emniyet ile yaptığımız görüşmede kapıların kapanması gerektiğini bize söylediler bizde anlayışla karşıladık. Çünkü 25 bin kişinin güvenliği her şeyden daha önemliydi.Stada giremeyen bir çok dostumuz oldu onlar içinde ayrıca özür diliyorum tek tek. Mümkün mertebe kimsenin kalbini kırmamaya çalıştık bu sebeple vatandaşlarımızdan da anlayış bekliyoruz. Katılan katılamayan herkese çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA