Kırgızistan’da Uyuşturucuyla Mücadelede 'Tek Çare Spor' Kick Boks Yarışması

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te, Uyuşturucuyla mücadelede "Tek çare Spor" sloganı ile Kick Boks yarışması yapıldı.

Bişkek Kojomkul Spor Sarayı'nda gerçekleşen organizasyona, Kırgız Cumhuriyeti Beden Eğitimi ve Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Marat Saralinov, Cengiz Aytmatov Uluslararası Çocuk Yardım Fonu Başkanı Gulmira D. Aitmatova, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Genel Koordinatör Damla Ilıcak, Başkan Yardımcısı Ercan Özhan, As Başkan Şenaydın Akkılınç, teknik direktör Şahin Eroğlu, hakem-yönetici Cüneyt Kılıç, antrenör Selahattin Aydın, Kırgızistan Kickboks Federasyonu Başkanı Alexander Voinov, Pegasus Asya Genel Müdürü Ilgar Alptekin, Ak Keme Otel Başkanı Ruslan Sarimsakov ile gecenin onur konuğu Halk Kahramanı Korgeneral Zhugderdemidiyn Gurragcha katıldı.

Dünyaya uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarda korunma mesajları içeren gece, Kırgız ve Türk istiklal marşları ile başladı.

Gecenin açılışını Kırgız Cumhuriyeti Beden Eğitimi ve Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Marat Saralinov, Cengiz Aytmatov Uluslararası Çocuk Yardım Fonu Başkanı Gulmira D. Aitmatova, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Kaya Muzaffer Ilıcak, Kırgızistan Kickboks Federasyonu Başkanı Alexander Voinov beraber yaptılar.

Kırgız Cumhuriyeti Beden Eğitimi ve Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Marat Saralinov, gecede yaptığı konuşmasında, bu organizasyonun Bişkek'te yapılmasından çok memnun olduğunu belirterek, “Uyuşturucuyla mücadelede "Tek çare Spor" sloganı altında düzenlenen organizasyon çocuklarımızın ilgisini spora çekerek sağlıklı yaşam biçimi geliştirecektir. Ve bu Olimpiyat madalyası için bir yoldur” dedi.

AİTMATOVA: “BURADA BAŞLATTIĞIMIZ İYİ NİYETLİ BİR EYLEMDİR”
Cengiz Aytmatov Uluslararası Çocuk Yardım Fonu Başkanı Gulmira D. Aitmatova ise, Dünya uyuşturucuyla Mücadele eden Sporcular Federasyonu ile Kırgızistan da bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “İnsanlarımızın uyuşturucudan korunmak için spora teşvik etmemiz gerektiğine inanıyorum. Burada başlattığımız iyi niyetli bir eylemdir. Kötü alışkanlıklar yerine topluma spor yapmayı teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu.

ALEXANDER VOİNOV: “KAYBETMEK VEYA KAZANMAK ÖNEMLİ DEĞİL”
Kickboks Federasyonu Başkanı Alexander Voinov ise, ilk defa sosyal mesaj vermek için Türkiye ile dostluk maçı yaptıklarını kaydederek, “Sonuç ne olursa olsun kaybetmek veya kazanmak önemli değildi fakat ring çok güzel maçlara sahne oldu. Uyuşturucuyla savaşta bütün dünya ile ele eleyiz” diye konuştu.

MUZAFFER ILICAK: “UYUŞTURUCUYA HAYIR DİYORUZ”
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak da, uyuşturucuyla mücadele de tek çarenin spor olduğuna dikkat çekerek, “Bugün insanlarımızı, meslek ve siyasi güçlerimizi birleştirdik uyuşturucuya hayır diyoruz. Biz sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmek, çocuklarımızın sporcu birer idol haline getirebileceği spor kahramanlarını sunmak için her yerdeyiz. Biz iki kardeş ülke güç birliğinde ringlerden hep birlikte Uyuşturucuyla mücadelede ‘Tek çare Spor’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA