Hakan Şükür, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’na Sevk Edilmesini Değerlendirdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin, Türkiye’nin aday olduğu organizasyonları zora sokabileceğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, Denizli Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından açılan Gümüşler Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti

Ziyarete AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Ağcabay ve merkezin öğrenciler katıldı

Öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan Hakan Şükür, yöneticilerle birlikte yemek yedi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendirdi

2 senedir Türkiye’de bu meselenin konuşulduğunu ifade eden Şükür, "Bu olaydan nasıl bir sonuç çıkacağını bilmemiz zor. Artık hukukçuların bile çok dışında bir şeyler oluyor. Olaylar karmaşık bir hale gelmeye başladı.

Umarım ülke sporu için hayırlı bir karar çıkar. Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylara baktığımızda, bunun ana fikrine de biraz bakmak lazım. Çok önemli organizasyonlara adayız. Şimdi Akdeniz oyunları başlayacak. U20 Dünya Kupası keza devam edecek. Bunların arkasından da büyük sevdamız olimpiyatlara adaylık sürecimiz var" dedi.

Bu süreçlerde çıkacak haberlerin olumlu ya da olumsuz olarak Türkiye'yi etkilediğini kaydeden Şükür, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Açıkçası insan düşünmüyor değil. Ülkemiz geçmiş dönemde tarihi boyunca bu tip şeylerle mücadele etti. Bu demek olmuyor ki 'hiç bir şey yok, hiç bir şey yapılmadı '.UEFA'nın vereceği karar yetkililerle birlikte hep beraber göreceğiz. Umarım bu iki güzide takımımızın yöneticileri bu konu ile ilgili uğraşıyorlar. Olumlu sonuç alırlar. Türk sporu bunu hak etmiyor. Geçmiş dönemde varsa ki yapılan yanlışlar bunun Türkiye'deki yargı sistemi zaten devam ediyor. Yargıya intikal etmiş cezalar olmuş. Artık Yargıtay aşamasında olan bir sürece UEFA da buna müdahil oldu. Bize kendi adımıza düşen, hayırlı bir sonuç hayırlısı neyse istemek."

Kaynak: İHA