Erzurum’da Atletizm Heyecanı

Doğu'nun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları Erzurum'da start aldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan Doğu'nun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pisti'nde yapılan ilk gün yarışları ile başladı.

Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık ve Atletizm Federasyonu yetkilileri ile çok sayıda sporseverin izlediği yarışlar nefesleri kesti.
İlk gün 100 metre, 400 metre, 4x100 metre bayrak yarışları, disk atma, gülle atma ve yüksek atlama branşlarında yarışlar yapıldı.

Çekişmeli geçen yarışlara erkeklerde 17 bayanlarda ise 16 il katıldı.

Yapılan yarışlarda sporcular dereceye girmek için yoğun bir çaba sarf etti.

ENİS KORKMAZ ŞAMPİYON
Dün yapılan yarışlarda B:in 500 metrenin şampiyonu bu sezonun formda atleti Enis Korkmaz oldu. Erzurumlu atlet, bu kategoride finiş çizgisini ilk gören sporcu oldu. Erzurumlu bir diğer milli atlet Ayetullah Belir ise 400 metrede ikinci oldu. Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, 17 ilden erkek, 16 ilden de bayan atlet olmak üzere toplam 300 atletin Doğu’nun yıldızları Atletizm yarışlarında ter döktüğünü belirterek, kıran kırana şampiyonluk mücadelesinin yaşandığını söyledi.

Palabıyık, yarışların Pazar günü altı branşla devam edeceğini ve yarışlar sonunda dereceye giren iller ve sporcular için ödül töreni düzenleneceğini ifade etti.

Kaynak: İHA