Erdemirspor'un Profesyonel Spor Faaliyetlerinden Çekilmesi

ZONGULDAK - Erdemirspor'un eski 2. başkanı ve Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, kulübün profesyonel spor faaliyetlerinden çekilmesine ilişkin, kararın Karadeniz Ereğli halkı ve Erdemir çalışanlarını üzdüğünü bildirdi.

Odabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce gerçekleştirilen olağan genel kurulunda, "Profesyonel spor faaliyetlerinden çekilme" kararı alındığını hatırlatarak, bunun kendisi tarafından büyük bir üzüntü ile karşılandığını söyledi.

Sendika olarak hem profesyonel basketbol takımının hem de amatör branşta faaliyet gösteren futbol takımının ayakta kalması ve başarısı için yasaların elverdiği ölçüde samimi katkılar verdiklerini aktaran Odabaş, şöyle konuştu:

"Maddi ve manevi anlamda katkılarımızı sürdürürken, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yönetiminin, sportif faaliyetlerden çekilmeyi tercih etmesi, bugüne kadar, enerjisini canla başla Erdemir için kullanan Karadeniz Ereğli halkı ile ERDEMİR çalışanlarını üzmüştür. Üzmeye de devam edeceği muhakkaktır. Sportif faaliyetlerin insanlar arasında sosyal dayanışmayı olgunlaştırdığına inanmaktayız. Bölgede 48 yıldır varolan sportif kurumsallaşma, ERDEMİR yönetimi ile Ereğli halkı arasında adeta sembolleşen bir pozitif enerji akışını da beraberinde getirmiştir. Önemli olan, bu güzel enerji akışının devamlılığıdır."

Odabaş, alınan üzücü kararın telafisi için ERDEMİR yönetiminin kısa zamanda yeni bir sportif yapılanmaya gitmesi gerektiğini savundu

Kaynak: AA