Antalyaspor’a Yeni Başkan Seçildi

Antayaspor Spor Faaliyetleri A.Ş Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan 578 bin 206 oyla Gültekin Gencer oldu.

Antalyaspor Spor Faaliyetleri A.Ş Olağan Genel Kurulu Hasan Subaşı tesislerinde yapıldı. Kongre öncesinde Antalyaspor Derneği Yönetimi ile kulüpte eskiden başkanlık yapmış kişiler bir araya geldi. Bu toplantının ardından Antalyaspor A.Ş. tarihinde ilk defa adaylı bir seçim gerçekleştirildi.

Adayların listesinin açıklanmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Kongrede konuşma yapan eski Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu geçen beş sezonda sportif ve mali konularda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek kendisinin hiçbir şekilde ikinci bir ajandasının olmadığını ifade etti.

Başkanlığı bırakma kararını şahsen aldığını bildiren Akıncıoğlu, “Çok yoruldum. Profesyonel kulüp yöneticiliği yapmak çok zor. Zamanlama konusunda da amansızca eleştirildim. Bu tür kararlar sezon sonunda alınırBu süreç yeni yönetime gelecek arkadaşların önünü açma sürecidir” şeklinde konuştu

Hasan Akıncıoğlu’nun başkanlığa veda etmesinin ardından aday olan Can Atlı, Gültekin Gencer ve Necati Yılmaz kendini tanıttı. Konuşmaların ardından kongreye ara verildi.

Antalyaspor Spor Faaliyetleri A.Ş’ye yeni başkan ve yönetimi seçmek konusunda basına kapalı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ardından oy kullanıldı. Antalyaspor Spor Faaliyetleri A.Ş.’nin yüzde 59 oy hissesine sahip Antalyaspor Derneği Başkanı oyunu Gültekin Güncer’den yana kullandı.

Toplam 582 bin 858 oyun kullandığı Genel Kurulda Gültekin Gençer 578 bin 206 oy alırken, Necati Yılmaz bin 652 oy, Can Atlı’da 232 üyenin oyunu aldı. Bu sonuçla Gültekin Gençer, Antalyaspor’un yeni başkanı seçildi.

Kaynak: İHA