81 Yaşında, Koşmaya Devam Ediyor

DENİZLİ - ABD'de yaşayan 81 yaşındaki atlet Nuri Sabuncu, 4 yıl önce geçirdiği diz ameliyatının ardından başladığı atletizm sporunda, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birçok madalya kazandı.

Türkiye Masterler Atletizm Şampiyonası için Denizli'ye gelen Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri spora merakı olduğunu, 1950 yılında Beşiktaş'ta kalecilik yaptığını anlattı. Daha sonra Ankara karmasında da futbol oynadığını dile getiren Sabuncu, ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştiğini ifade etti.

1962 yılında bir İtalyan takımında şampiyonluk yaşadığını aktaran Sabuncu, futboldan sonra kayak ve tenis sporlarıyla da ilgilendiği söyledi.

Nuri Sabuncu, 4 yıl önce yürüme sorunu yaşadığını, geçirdiği diz ameliyatının ardından atletizm sporuna başladığını belirtti.

Atletizm sporunda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birçok madalya kazandığını anlatan Sabuncu, "Masterler Balkan Şampiyonasında yarıştığım kategoride 4 birincilik yaşadım. Geçtiğimiz aylarda İspanya'da yapılan organizasyonda ise 3 madalya aldım. Atletizm sporunu yaptığım için çok mutluyum" dedi.

Nuri Sabuncu, antrenörüyle antrenmanlarını aksatmamaya gayret gösterdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hayatta başka sorumluluklarım da var. Torunlar ve çocuklarla ilgilenmek zorundayım. Hayatımızı böyle sürdürmeye çalışıyoruz. Tek şikayetim var. O da yarışlarda bazen yalnız koşmam. Türk erkekleri yaşlılıkta ya geziyor ya da televizyon başına geçip öyle vakit geçiriyor. İnsanın temiz hava alması ve yürümesi, koşması lazım. Bunları yaparak vücuttaki kan akışını sağlamanız gerekir."

Türkiye Atletizm Federasyonunun Denizli'de düzenlediği Masterler Türkiye Şampiyonasında 3 branşta yarışan Sabuncu, 80 metre engelli ve uzun atlamada birinci, yüksek atlamada ise ikincilik elde etti.

Kaynak: AA