Mesut Mestan: 'şeffaf Bir Yönetim Düşünüyoruz'

Bursaspor'un başkan adaylarından Mesut Mestan, şeffaf bir yönetim düşündüklerini söyledi.

Yeşil-beyazlı kulüpte 17 Haziran tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. BURSİAD ve Mayıs 16 Grubu'nun daveti üzerine başkan adayları, Efehan Otel'de dernek üyeleri ile biraraya geldi. Başkan adaylarından Mesut Mestan, toplantıda yaptığı açıklamada, "Biz öncelikle şeffaf bir yönetim düşünüyoruz. Bursaspor Kulübü'nün gelirini giderini belirli bir dönemlerde hepinizin bilmesinden yanayız. Bunu arzu ediyoruz. Şeffaf olamazsanız kurumsal kimliği oturtamazsınız. Bizim sportif bütçemiz şampiyon olduğumuz sene 17 milyon liraydı. Bu 17 milyon liranın içinde tabi ki Bursa'nın katkısı var ve yaptığı katkılar işe yarıyordu. Bütçe artık 80, 90, 100 milyon liraya çıktı. Biz büyük kulüp olarak mı kalacağız? Yukarı mı çıkacağız? Ya da aynı seviyede devam mı edeceğiz? Buna karar vermemiz lazım" dedi.

Göreve gelmeleri halinde teknik direktör Hikmet Karaman ile yola devam edeceklerini ifade eden Mestan, "Sayın hocamız geldiği günden bu yana başarılı. Ben aynı teknik heyet ile yürümeyi düşünüyorum. Bursaspor'da başarılı olduğu sürece Bursa kentinin de kabul ettiği gibi biz de dere geçerken at değiştirmeyi düşünmüyoruz" diye konuştu.

Projeleri hakkında da bilgi veren başkan adayı Mesut Mestan, "Ekonomist ile çalışacağız. Fabrikalarımızda muhasebe, finans, pazarlama müdürümüz, üretim sorumlumuz var. Her kurumun kendine göre idari kadrosu var ama bu Bursaspor'da yok. Ahbap-çavuş ilişkisi olmayacak. Onun adamı bunun adamı yok. İşini iyi yapan kalır, yapamayan gider. Fabrikalarımız da nasıl böyle ise orada da öyle olacak" ifadelerini kullandı.

"BURSASPOR A.Ş.'Yİ UEFA'YA UYGUN ŞEKİLDE YAPILANDIRACAĞIZ"
Projeleri hakkında bilgi veren Mestan, "Bursaspor'u daha profesyoenl bir yapıya kavuştararak, güçlendirmek için kurulan Buraspor A.Ş.'nin aktif hale gelmesini sağlayacağız. Bursaspor Yönetim Kurulu, Divan Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile birlikte Bursaspor A.Ş.'yi UEFA kriterlerine uygun bir şekilde yapılandıracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA