Geleneksel Balkan Futbol Turnuvası Başladı

Osmangazi Belediyesi’nin Rumeli Dernekleri Federasyonu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi ile birlikte bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Balkan Futbol Turnuvası, Merinos Stadı’nda start aldı.

6 ülkeden 8 takımın mücadele ettiği turnuva 15 Haziran Cumartesi günü saat 19:00’da oynanacak final maçı ile sona erecek.
Merinos Atatürk Stadyumu’nda saat 18:30’da yapılan açılış töreninde konuşan Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’nin kardeş şehir protokolü imzaladığı ülkeler ile karşılıklı bir çok proje geliştirdiğini söyledi.

Balkan futbol turnuvasının da bunlardan birisi olduğunu ifade eden Dündar, “Birçok Balkan ülkesi ile kardeş şehir protokolü imzaladık. Bu şehirlerle olan birlik ve dayanışma duygularını geliştirmek için bir dizi faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz Balkan Futbol Turnuvası da bunlardan birisi” dedi.

Bu yıl düzenlenen turnuvaya 6 ülkeden 8 takımın katıldığını söyleyen Başkan Dündar, “Maksadımız farklı ülkelerden gelerek burada buluşan genç kardeşlerimizin, tatlı bir rekabet içerisinde birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini geliştirmelerine yardımcı olmak. Bunun da aynı zamanda Balkanlar’da barışın tesisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sizler ülkenizin geleceğisiniz. İleride ülkenizde söz sahibi birer insan olacaksınız. Bu turnuva barış ve dostluğun kazanıldığı bir turnuva olsun istiyoruz. Katılan tüm genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Bu süreçte katkısı olan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvanın açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile Sırbistan’dan Belgrad ve Novi Pazar, Arnavutluk’tan Tiran, Bulgaristan’dan Ludogorest, Kosova’dan Pristina Curta ve Makedonya’dan Şkupi takımları ile Türkiye’den Bursaspor ve Batı Trakya takımları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, BTTDD Şükrü Köse’nin başlama vuruşunu birlikte yaptığı turnuvanın ilk maçı, Sırbistan’nın Belgrad, Arnavutluk’un Tiran takımları arasında oynandı. 8 takımın 2 grupta oynadığı müsabakalar sonunda, gruplarında ilk ikiye kalan takımlar Cuma günü yarı final maçı oynayacak. Cumartesi günü ise, saat 17.30’da 3’üncülük 4’üncülük maçı oynanırken, saat 19’da ise turnuvanın final müsabakası oynanacak.

Turnuvanın ilk maçında Belgrad takımı, rakibi Tiran’ı üstün bir oyunun ardından 1-0 mağlup etti.

Kaynak: İHA