Başarılı Atletlerden Akın’a Ziyaret

Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan müsabakalarda dereceler elde eden Abidin Yapan,Yusuf Gicekuşu,Polat Gültekin,Hüseyin İşekeş,Mücahit Yüce ile birlikte antrenörler Burak Uygun ve Musa Yörük Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı ziyaret etti.

Denizli’de 23-25 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde antrenör Musa Yörük nezaretinde katılan sporcular 2 altın madalya ve 1 bronz madalya,Abidin Yapan 200m Türkiye Şampiyonu, Yusuf Gicekuşu 800m kendisine ait en iyi derecesini koşarak 17-18-19 yaş grubu Türkiye Şampiyonu, Gülle Atma branşında Polat Gültekin Türkiye 3.'sü olmuştu.

Ayrıca ;8-9 Haziran 2013 tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Hüseyin İşekeş 200m branşında Türkiye 2.'si aynı yarışmada çekiç atma branşında Mücahit Yüce Türkiye 3.'sü oldu.

Ziyarette konuşan antrenörler Burak Uygun ve Musa Yörük sporcularını tebrik ederken şunları söyledi: “Bu yıl katılım rekoru kıran Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda yarışın başından sonuna kadar motivasyonlarını kaybetmeden sezonun en iyi derecelerini elde ederek Aydın’a döndüler.Bilindiği üzere yıldızlar kategorisinde 1996-1997 doğumlu sporcuların yarışabildiği kategorilerdir.her iki sporcumuzda 1997 doğumlu olduklarından Türkiye genel klasmanında 1. durumda olduklarından dolayı seneye düzenlenecek olan yıldız olimpiyatları için çok avantajlı durumdayız .Sporcularımızdan Abidin Yapar’ın ise aldığı dereceler sonrası Dünya Şampiyonası’na gitmeyi hak etti Artık antrenmanlarımızın yükünü arttırıp çıtayı daha yükselteceğiz. Ayrıca desteklerini bizden her konuda esirgemeyen Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a teşekkür ederiz”
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ise yaptığı açıklamada;yıldız atletleri tebrik ederken Başarılarının devamını diliyorum. Bu başarılarının genişleyerek devam etmesini istiyoruz. İleriki zamanlarda ulusal ve uluslar arası yarışmalarda dereceler elde etmelerini hedefliyoruz. Hedefimiz Milli Takıma sporcu yetiştirmek” diye konuştu.

Kaynak: İHA