Türkiye Golf Sporunda Geride Kaldı

Bursa Golf Kulübü Başkanı Gürkan Kaya, ABD’de golf sporundan elde edilen gelirin 196 milyar dolar olduğunu belirterek, “Türkiye’nin payı ise 150 milyon dolar.

Bu konuda geri kaldık. Saha sayısını artırmalıyız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırmak istediği golf sahası projesine Bursa Golf Kulübü’nden destek geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kente uluslararası normlarda golf sahası kazandırılması projesine Bursa Golf Kulübü’nden destek geldi. Yaklaşık 4 yıl önce kurulan Bursa Golf Kulübü adına konuşan Gürkan Kaya, “Bursa’ya 18 delikli uluslararası normlarda bir golf sahası kazandırmak kentimizin tanıtımına, turizm gelirlerinin artmasına ve spor kültürümüzün gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Gelecekte sağlıklı, erdemli, onurlu, akıllı, mantıklı, adaletli, dürüst, liyakatli, başarılı nesiller yetiştirmek istiyorsak bugünden itibaren golf sporuna hak ettiği değeri ve önemi vermek zaruretindeyiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE SADECE 23 GOLF SAHASI VAR
Dünyada 61 milyon insanın golf oynadığını ve bunlardan 27 milyonunun golf sporu amaçlı seyahat ettiğine dikkati çeken Kaya, şöyle devam etti:
“ABD ekonomisinin yüzde 1.64’ü, yani196 milyar dolar ile golf endüstrisinden oluşmakta, İspanya 5 milyar Euro, Türkiye ise 100-150 milyon Euro golf endüstrisinden gelir elde etmektedir. Bursa, 27 milyon golf sporu amaçlı seyahat eden turistlerden niçin pay almasın ve neden pay almak için gerekli yatırımları yapmasın” dedi.

Kaya, İngiltere'de bin 200, İsveç'te 600, İspanya'da 400, Portekiz'de de 160'ın üzerinde golf sahası bulunurken Türkiye’de sadece 23 adet golf sahası bulunduğunun altını çizdi.

Kaya, Bursa’nın coğrafi özelliği dolayısıyla Karacabey gibi pek çok bölgede USGA-United States Golf Association standartlarında uluslararası bir golf sahası kurulabileceğini söyledi.

Kaya, “Kentimizde bir golf destinasyonu oluşabilmesi adına bilimsel ve teknik konularda üzerimize düşen her türlü desteği sağlamaya hazırız. Önümüzdeki günlerde kulüp üyelerimizle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’yi ziyaret ederek hem kendisine teşekkür plaketimizi sunmak hem de görüşlerimizi paylaşmayı arzu ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA