Ersun Yanal Fenerbahçe ile anlaştı mı?

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'dan önemli açıklamalar

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, HABERTÜRK TV'de Faik Çetiner'in sunduğu Sportürk adlı programda önemli açıklamalar yaptı.

Halil Ünal, Fenerbahçe'nin Ersun Yanal'la ilgili transfer görüşmelerine açıklık getirdi. Ünal, şöyle konuştu: Biz Ersun Yanal hocayla 3,5 yıllık bir protokolle yola çıktık. Kendisinin bizden müsaade alarak Fenerbahçe'yle görüşmesi gündemde. Görüşmeler devam ediyor."

BİZDEN İZİN ALDIĞI DOĞRUDUR
Faik Çetiner'in "Sizce gitti mi Ersun Yanal?" sorusuna Halil Ünal şu karşılığı verdi:

Bunu söylemek bana düşmez. Görüşmelerin sonucunu birkaç gün sonra alırız. Elbette görüşürüz. Hocamızın bizden Fenerbahçe ile görüşmek için izin aldığı doğrudur. Transfer olursa elbette bizle el sıkışır. Bence Ersun Hoca Fenerbahçe'de işini iyi yapar.

Ünal, geçen sezon oynanan Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla ilgili şöyle konuştu:

Eskişehirspor'la Fenerbahçe üç kez üstüste maç oynamış. En son Saraçoğlu'ndaki maçta golümüzü atıyoruz, yan hakem iptal ediyor. Bir şey söylemek istemiyorum. Bizim yorumumuz olmaz. Biz MHK'ya gideriz. Çıkıp da olu orta konuşmayız.

Ersun Yanal'ın Eskişehirspor'la yaptığı sözleşmede ayrılması halinde 1 milyon lira tazminat ödeyecek olmasını Fenerbahçe'yle konuşmayacaklarını söyleyen Ünal şöyle devam etti: "Böyle bir durum olursa Ersun Hoca'yla oturur aramızda hallederiz."

POTUK TRANSFERİNİN İÇYÜZÜ
Ünal, Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye transferinin perde arkasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Alper bizim kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz evladımız. Kendisiyle ilgili transfer konuştuğumuzda 'Başkanım önceliğim Fenerbahçe'dedi. Ben Abdürrahim Albayrak'a söz vermiştim. Ünal Başkan ve Abdürrahim Albayrak'la yemek yedik. 'Son tekliflerinizi verin'dedim. 3 milyon Euro peşin, 2 milyon Euro'ya yayılan bir vade ve 1 milyon bonus teklif ettiler. Ünal Başkan'Hayırlısı olsun'dedi. Ben de'Başkanım ben yönetimle konuşmadan size hayırlısı olsun diyemem'dedim. Daha sonra Fenerbahçe 6 milyon Euro verdi. Allah razı olsun Fenerbahçe'den. Abdürrahim Albayrak'ı telefonla aradım ve durumu anlattım.'Bu teklifin üzerine size oyuncu veremeyiz'dedim.'Fenerbahçe bunu verdi, Galatasaray bunu verdi, siz olsaydınız ne yapardınız?'diye sordum. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin tekliflerinin arasında uçurum vardı. Biz ortalığı kızıştırmadan kararımızı verdik."