Düzce’de Yapılan Yağlı Güreşlere İlgi Büyük Oldu

Düzce Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin” 7’incisi Kalıcı Konutlar Anıt Meydanı’nda hafta sonu yapıldı.

Gün boyu kıran kırana geçen güreşler sonucunda başpehlivan Ankara PTT Spor Kulübünün güreşçisi Ünal Kahraman oldu.
Düzce Belediyesi’nin 7’inci geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Kalıcı Konutlar Anıt Meydanın da saat 11.00’de başladı.

Güreşler kategorilerine göre Minik 1, Minik 2 Teşvik 1 Teşvik2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta Büyük Boy, Baş Altı ve Başpehlivanlık dallarında yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram güreş alanına gelerek izleyenleri selamladı. Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Bayram, yağlı pehlivan güreşlerine ilginin her yıl arttığına dikkat çekti ve “Ata Sporumuz olan yağ pehlivan güreşlerinin ilgi görmesi bizi sevindiriyor. Bu yıl güreşleri Düzce merkeze aldık. Geleneksel hale getirdiğimiz güreşlere Türkiye’nin dört bir yanından, Kırkpınar’da güreşmiş ünlü güreşçilerimiz katılmaktadır. Düzce artık yağlı güreşlerde önemli bir merkez durumuna gelmiştir” dedi.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte alanda özel düzenlemeler yapıldı. Hakemler, protokol, izleyiciler için kapalı özel bölümler hazırlandı. Güreşçilerin hazırlanması için duşlar ve kabinler oluşturuldu. Gün boyu alanda bulunanlara su verildi yemek ikramı yapıldı. Çocuklar için oyun parkurları kuruldu. Düzce protokolü de güreşlere büyük ilgi gösterdi. Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ilçe belediye başkanları başta olmak üzere Düzce protokolü güreşleri izledi. Kırkpınar’ın iki altın kemerli başpehlivanı Ahmet Taşçı hakem heyeti içinde yer aldı. Kırkpınar’ın ünlü cazgırı Pele’nin manileri büyük beğeni topladı. Güreşlerin başaltı ve başpehlivanlık bölümü heyecan içinde izlendi. Başaltı güreşlerinde Akçakocalı güreşçi Feridun Çıtak rakibi Ahmet Arıcı’yı yenerek birinci oldu. Baş altında mücadelede Düzce Belediyesinin güreşçisi İsmet Özmetin de yarı finalde Ahmet Arıcıya yenilerek finale kalamadı. Düzce Belediyesi’nin Baş Pehlivanı Ahmet Kavakçı yarı finale kadar tüm rakiplerini kolay geçti. Yarı finalde Ünal Karaman ile yaptığı mücadele de sakatlanan Ahmet Kavakçı müsabakayı bıraktı. Final de rakibi Kaan Kaya’yı yenen Ankara PTT spor kulübü güreşçisi Ünal Karaman Baş Pehlivan oldu. Başpehlivanlık güreşlerinin madalyalarını Düzce Milletvekili Osman Çakır ile Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram verdi.

Kaynak: İHA