Akşehirli Engelli Tekvandocu Dünya Şampiyonu Oldu

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen 4. Para Tekvando Dünya Şampiyonası’nda Akşehirli Mehmet Sami Saraç, birinci olarak altın madalya kazandı.

Akşehir Nasreddin Hoca Tekvando Spor Kulübü’nde çalışmalarını sürdüren 18 yaşındaki engelli sporcu Mehmet Sami Saraç, bugüne kadar 3 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonluğu bulunuyordu. Elde ettiği başarılardan sonra Dünya Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen 4. Para Tekvando Dünya Şampiyonası’na Milli Takım sporcusu olarak katılan Saraç, 8 Haziran 2013’de İsviçre’nin Lozan kentinde yapılan şampiyonada 58 kilo A6 kategorisinde sırasıyla Azeri rakibini 11-4, Moldovalı rakibini teknik nakavt ile 14-2 ve Rusyalı rakibini 7-4 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Akşehir Nasreddin Hoca Tekvando Spor Kulübü Başkanı Hikmet Uğurluoğlu, Saraç'ın yaptığı tüm maçları kazanarak Türkiye'ye altın madalya kazandırmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını ve gurur duyduklarını belirtti.

Genç sporcunun kategorisinde önce Türkiye Şampiyonu daha sonra Avrupa Şampiyonu şimdi ise de Dünya Şampiyonu olduğunu vurgulayan Kulüp Başkanı Uğurluoğlu, “Tüm olumsuzluklara ve alt yapı eksikliklerine rağmen azim ve çalışmanın bir ürünü olarak çıktığı tüm maçlardan alnının akıyla çıkan sporcumuzu kutluyorum” dedi.

Milli Takıma seçilmesinin ve Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi ve kulübünü temsil etmenin kendisi için gurur verici olduğunu belirten Dünya Şampiyonu Mehmet Sami Saraç, “Bugünlere gelmemi sağlayan kulübüme hocalarıma Akşehir Belediye Başkanı Sayın Abdüllkadir Oğul’a ve tüm Akşehir halkına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki hedefinin olimpiyatlara katılarak Olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu ifade eden Saraç, “Büyüklerimizden daha iyi çalışma ortamı ve kulübüm için daha iyi bir salon imkanı sağlamalarını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA