Türkiye Voleybol Federasyonu Baynalar 2. Lig

Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar 2. Lig temsilcisi Seramiksan Bayan Voleybol Takımı, İsmail Yengil ile anlaştı.

Seramiksan Fabrikası İdari Binasında gerçekleşen imza töreninde Seramiksan Spor Kulüp Başkanı Bülent Erkul, Seramiksan Asbaşkanı Burak Ersoy, Kulüp Yöneticisi Muzaffer Yılmazer hazır bulundular. Kendisini 1 yıllık Seramiksanlı yapan imzayı atan İsmail Yengil, önemli işler yapmaya geldiğini ifade etti.

Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı ile son 2 sezonda 1. ligin kapısından dönen deneyimli çalıştırıcı Karşıyaka Kulübü'nden karşılıklı anlaşarak ve dostane bir biçimde ayrıldığı belirtti.

İsmail Yengil’in yardımcılıklarını Aydın Bilgiç, Giray Taygun Yıldırım ve Caner Atasever yapacak. Alt yapıda ise Genel Koordinatör Kürşat Çetin ve Murat Benekli görevlerine devam ederken, Bülent Akçayır ve Erdal Kurç ile yeni sezonda anlaşma yenilenmedi.

Seramiksan Spor Kulüp Başkanı Bülent Erkul yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İsmail Yengil ismi voleybol camiasında önemli bir yere sahip. Takımımıza olumlu katkı sağlayacağına inandığımız için takımımızı bu deneyimli isme emanet ettik. Biz son iki sezonda şampiyon olarak 2. lige çıktık ve Turgutlu kenti başarılarımıza alışkın hale geldi. Çıtamız her gün yükseliyor ve yükselmeye de devam edecektir. Seramiksan camiasına, Turgutlu voleybol severlere bu imza hayırlı olsun.”
Kendisini 1 yıllığına Seramiksanlı yapan imzayı atan İsmail Yengil ise, “Buraya önemli işler yapmaya geldik" diyerek, "Seramiksan Voleybol Takımı son iki sezonda yaptıklarıyla adından sıkça söz ettiren ve voleybol konusunda ülke çapında yer edinen bir kulüp konuma gelmiştir. Bizlere bu kentte başarılı olmaya geldik. Biz A takımda 4, alt yapıda 2 hoca olarak toplamda 6 kişilik bir ekibiz ve bu ekip başarılı olacaktır. Ben her zaman iddialı bir çalıştırıcı olmuşumdur ve bu burada da böyle devam edecektir. Turgutlu’da önemli başarılar yakalayacağız” şeklinde konuştu.

OYUNCULARLA GÖRÜŞMELERE BAŞLANILDI
İsmail Yengil geçen seneki takımdan 6 oyuncunun kalacağını ve takıma 6 ile 8 yeni oyuncu takviyesi yapacaklarını belirtti.

Transfer edecekleri isimlerin Genç ve Yıldız Milli Takım seviyesinde mücadele eden 1993 ve 1995 doğumlu genç yetenekli isimlerden olacağını belirten Yengil, mutlak suretle alt yapıdan en az 2 oyuncunun A takım kadrosunda yer alacağını ifade etti.

2. ligde mütevazi bir bütçeyle yola devam edeceklerinin altını çizen Yengil, genç oyuncuların yanında 'Abla' tabir edilen deneyimli 2 ismin de takıma katılacağını açıkladı

Hedeflerinin ilk 4 içerisinde yer alarak Play-off oynamak olduğunu dile getiren Yengil, “Voleybol camiasında çalıştığım oyunculardan ve milli takımlarda hocalıklarını yaptığım isimlerden oluşan 10-12 kişilik bir transfer listem var. Bu çerçevede en yararlı isimleri takıma kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Seramiksan’ın iç ve dış transferlerde görüştükleri oyuncuların imzaya yakın oldukları ve önümüzdeki günlerde transferlerin başlayacağı öğrenildi. Yeni sezonun açılışı ise 1 Ağustos olarak açıklandı. Çalışmaların Turgutlu’da yapılacağı ve hazırlık sürecinde 6 veya 7 tane hazırlık karşılaşmasının oynanacağını ifade edildi.

Kaynak: İHA