Şampiyon Yarışçı Can Artam’dan Spora Destek Çağrısı

Otomobil yarışları pilotu Can Artam, gelecek hedeflerini ve motor sporları ile ilgili İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Yarışlara olan ilginin azlığından ve sponsor desteğinin eksikliğinden yakınan Artam, “Bu spora ilgi ve alaka bekliyoruz” dedi.

Şampiyon yarışçı Artam, motor sporları denince bunun iki ayağı olduğunu vurgulayarak, “Motor sporlarının iki tane ana faktörü ve bu sporun birkaç ayağı var. Bunlardan bir tanesi pilot, diğeri ise marka. Marka dediğimiz zaman uluslar arası platformda motor sporları demek markanın birbirleriyle rekabet etmesi ve prestij açısından birbirlerine üstünlük sağlaması demek. Şimdi bizim iki alanda da olmamız bizim iç yapımızla alakalı. Birinci ayakta uluslar arası seviyede rekabet edecek pilotlarımızın yeterince destek görememeleri. İkincisi ise marka noktasında bir markamızın olmaması” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDE KATILACAĞIMIZ ULUSLARARASI MÜSABAKALARDA BAŞARININ GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

Motorsporları adına ilerleyen yıllarda gündemde bir Türk üreticisinin olmasının da gerektiğine değinen Can Artam, “Bu alanda benim kulvarımda ciddi bir kariyer yapmış başka bir pilot olmadı bu zamana kadar. Şuan ki ortamda da herhangi bir aday gözükmüyor. Bu sene Macaristan’da sezonu açtık. Sezonun ilk yarışında Borusan motorla başladık. Bizim açımızdan aslında sportif manada çok olumlu tarafları vardı bu yarışın. Bu çekişmeli ortamda bulunabilmek, hem performansı hem de kendimizi görebilmek adına iyi oldu. Mücadeleci ortamda istediğimizi alamasak da güzel bir deneyim oldu. 12 saatlik bir yarıştı. Hem otomobil açısından hem de ekip açısından zorlu oldu bu dayanıklılık yarışı. Önümüzdeki aylarda katılacağımız diğer uluslararası müsabakalarda başarının geleceğine inanıyoruz” yorumunda bulundu.

“BU SPORA İLGİ VE ALAKA BEKLİYORUZ”
Hem yurtdışında devam eden yarışların hem de Türkiye Şampiyonası’nın başladığını belirten Artam, “İlk yarışımız geçen hafta İzmir’in Pınarbaşı ilçesindeki yapıldı. Orada üçüncülük aldık. Haziran’ın ilk haftası yine İzmir’de yarış var. Haziran ay sonunda da yine İzmit Körfez’de bir yarış olacak. Bu arka arkaya iki yarış Türkiye Şampiyonası adına toplayacağımız puanlar şampiyona adına önemli olacak. Dolayısıyla güzel ve heyecanlı yarışlar olacak. Her zaman bir yarışçı olarak bu spora ilgi ve alaka bekliyoruz. Sponsorlarında ilgisi çok önemli ki daha keyifli ve daha önemli yarışlar olabilsin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA