Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal Açıklaması

Ziraat Türkiye Kupası yarı finali rövanşında normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucu Fenerbahçe'ye 4-1 yenilerek elenen Eskişehirspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, oynadıkları futbolun karşılığını sonuç olarak alamadıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, Fenerbahçe karşısında çok iyi futbol oynadıklarını vurgulayarak, "Biz takım olarak bugün kazanmak için ortaya koyduğumuz mücadelenin karşılığını sonuç olarak alamadık. Sezon başından beri aynı felsefe içinde bunu savunarak geldik. Zaman zaman kırıldık, zaman zaman sonuç alamadık. Futbol tabii ki de acımasız bir sonuç oyunu maalesef. Bu kültür yerleşti ülkemizde. Fenerbahçe çok uzun bir yolculuktan çıktı. Onları da Avrupa'da yarı final oynadığı için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Karşılaşmanın hakemlerini eleştiren Yanal, şunları kaydetti:

"Ben 15 yıldır Türkiye liglerinde çalışıyorum. Bunun öncesini de sayarsak 25 yıldır. Futbolun paydaşları çok değerli. Bunun içinde hakemler, teknik adamlar, yöneticiler var. Bu bir oyun sonuçta ve bu oyunun hatalarla oynandığını biliyorum. Çok net söyleyebilirim ki basit bir pozisyonu sezemeyenlerin burada olmaması ve futbolun paydaşlığından çekilmesi gerekiyor. O pozisyonu sezemeyenler burada olmasın ve bu paydaşlıktan çekilsin."

Yanal, son olarak futbolcularını tebrik ederek, "Futboldan beklentisi olanlara belki kalite olarak bir şeyler verdik, ama sonuç veremedik. Hem oyun hem de skorun paralel gitmesi için mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

-Futbolcuların görüşleri-

Eskişehirsporlu futbolcu Veysel Sarı, finale çıkamadıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

Fenerbahçe karşısında üstün bir futbol oynadıklarını belirten Veysel, "Futbolun tabiriyle Fenerbahçe'yi kendi sahasında yüksek pas yüzdemizle hapsettik. Finale yükselmek için gelmiştik. Biz daha istekli ve arzuluyduk. Neticede penaltılarda kaybettik. Necati ağabeyin uzatmalarda attığı golde ofsayt yoktu. Fazla söze gerek yok, üzüntülüyüz" ifadelerini kullandı.

Rodrigo Tello ise çok dengeli bir oyun sonucunda şansızlık sonucu penaltılarla elendiklerini kaydetti.

Muhabir: Erkan Tiryaki / Alim Tunçay

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA