Trabzonspor Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Seçim Ziyaretlerini Sürdürüyor

Trabzonspor’un 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Genel Kurulu için başkan adaylığını açıklayan işadamı İbrahim Hacıosmanoğlu, seçim ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

Hacıosmanoğlu beraberindeki Engin Kara, Köksal Güney ve Sebahattin Çakıroğlu ile Trabzon İl Genel Meclisini ziyaret ederek Başkan Haydar Revi ile görüştü. Daha sonra Saha Komiserleri Derneğini ziyaret eden Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Saha Komiserleri Derneği’nde bir açıklama yapan Hacıosmanoğlu, “Tekrar eski gücümüze kavuşmamız için. Başarılı olmamamız için emekçilere ihtiyacımız var emek hırsızlarına değil. Emek hırsızları Türk futbolunun dışına atarsak bundan Türk futboluna hizmet etmek isteyen namuslu insanlar kazanacak. Hem de emekçiler kazanacak. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Trabzonspor tekrar 1970’li yıllarda olduğu gibi baş kaldırıyı göstermek zorundadır. Şuanda kendi hakkını korumayaz durumda olan Trabzonspor yönetiliyor. Oysa ki, kendi hakkını değil sadece amatör branşları değil bütün Anadolu takımlarını, biz Anadolu beyi isek onların da hakkını savunur duruma gelmesi gerekir Trabzonspor’un bizde zaten yıllardan beri verdiğimiz mücadeleden tekrar Trabzon’un, Trabzon kendine yakışır şekilde temsil edilmesi hiçbir yerde boyun eğmemesi Trabzonluya yakışan dik duruşu sergilemesi gerekir. Cenabı Allah nasip ederse başkan olursak tekrar Anadolu beyi olma ünvanını Trabzonspor’a kazandıramayacaksak bize Trabzonspor başkanlık ünvanı bu idealleri gerçekleştiremedikten sonra hiçbir faydası yok. Biz hem Trabzon camiasına hem de gelecek olan çocuklarımıza böyle bir miras bırakmak istiyoruz” dedi.

Sportif başarısının yakalanması için Trabzonspor’un bir aile ihtiyacı olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, “İnsanların gönlünde bir yerimiz var. Aday da olmasak bundan sonra Hacısalihoğlu söylemleriyle insanların gönüllerinde durabiliriz. Bu düşüncelerimiz hayata geçiremezsem Allah nasip etmesin bana Başkanlığa bir daha da başkan adayı olmam. Trabzonspor başkanlık koltuğu her canını istediği zaman aday olunacak bir koltuk değildir. Biz yönetici olarak seçildik. Başarılı olduk diyemeyiz. Trabzon tarihinin dördüncü büyük oyunu aldım. O günkü şartları herkes çok iyi biliyor.

Trabzonspor üyeleri bir sonraki seçimde aday olabilirsin mesajı verdi. Ondan cesaret alarak biz Trabzonspor başkan adayı olduk. Bugüne kadar ki söylemlerimiz, eylemlerimiz toplum tarafından kabul görmüşse bizi başkan seçecekler. Görmediyseler demek ki izlediğimiz yol başka bir yoldu. Bir daha başkan adayı olma gibi bir lüksümüzün olmadığı inancındayız. Elbette ki Trabzonspor’un sorunları var. Kulübün borcu vardır bunların çarelerini biz çalıştık. Sportif başarıyı yakalamak için Trabzonspor bir aile kurduğu zaman Başkan’ın duruşu varsa onun altındaki bütün kadrolarda ona göre oluşur. Trabzonspor’un kurtuluşu alt yapıdan geçiyor. Biz köklü değişimi yeniden yapılanmayı söylerken eski ruhu yakalamak istiyorsak Trabzonspor’un önce alt yapısını dizayn etmek lazım. Hiç kimse ben geliyorum seneye bu takımı şampiyon yapacağım diyorsa sizi kandırır. Şampiyon olmayacağım kimse diyemez. Futbolda her şey vardır. Önümüzdeki sezonda biz takımı şampiyon yapacağız diyorlarsa bu düzenin devam etmesini isteyenlerdir. Gidersiniz oyuncu transfer edersiniz oyuncu transferinden şampiyon olunmuyor önce aileyi kurmak gerekiyor. Alt yapıda bizim ciddi projelerimiz var. Burası bir futbol madeni ama işletilmiyor. Çünkü alt yapı yok özde alt yapı var” ifadelerini kullandı.

“ANADOLU TAKIMLARINA ABİLİK YAPMAYI BECEREMEDİLER”
Trabzonspor’un Anadolu takımları rakip olarak gördüğü için abilik yapmayı beceremediğini kaydeden Hacıosmanoğlu, “Anadolu takımlarına abilik yapmaya beceremedik onları kendimizi rakip olarak gördük. Bunun sebebimi kendimizde aramalıyız. Kendi hakları savunamayan bir camia kendi şampiyonluklarının çalınması müsaade eden bir camia heralde biz Trabzonspor’un peşinden gidelim demezler. Türkiye’deki emek hırsızlarıyla hangi yapılanmayı yaparsanız yapın Türk futbolunu çıkarı için kullanan çıkar şebekeleri dışarı atmadığımız sürece onların yaptığı kirliliği engellenmediği sürece hangi yapılanma yapılırsa yapılsın başarı yakalama şansı daha zor olacaktır” şeklinde konuştu.

“KUPA’YI ALMANIN YÖNTEMLERİ BELLİDİR”
Trabzonspor’un baş kaldırışını tekrar harekete geçireceklerini belirten Hacıosmanoğlu, “Bizim Sadri Şener gibi çıkıpta her gün televizyonlara kupamızı istiyoruz deme gibi bir lüksümüz yok. Buradaki insanların öyle bir beklentisi var. Trabzonspor Başkan’ı olduğum zaman benim ağzımdan kupamı verin diye bir söz duyamazsınız onu almanın yöntemleri bellidir. Biz onları biliyoruz onların üzerinde çalışmalarımız da var. Kupa’yı almak müzeye koymak değildir. Konu Trabzon’un o baş kaldırışını tekrar gösterip haklı olduğu alın terini tekrar almak. Anadolu da yanımızda istiyoruz. İnsanlar baktığı Trabzonspor hakkını alabiliyor, koruyabilir demeleri gerekiyor. Allah’ın izniyle onu alacağız ama alırken kupamızı verin diye söylemde bulunmayacağız. Kupamızı verin diye ağlasanız da size kimse bir şey vermez. Şahsı olarak bunu biz almayacağız camianın gücü var. Trabzon her zaman adaletsizliğin önünde durmuş istediği zaman almıştır. Biz Trabzon’da görev yaptık ayrıldık ama hiçbir zaman Türk futbolunun içinde çıkmadık. Söylediklerimiz uygulayacak bir Trabzonlulukta var içimizde. Ondan kimsenin endişesi olmasın. Bizim kimseden korkumuz yok Trabzonlu kimseden korkmaz. Çünkü inançlı insanlarız biz” diye konuştu.

“TRANSFER POLİTİKASI KULÜBÜN POLİTİKASI OLACAK”
Seçimin kazanılması halinde transfer politikasının kulübün politikası olacağına değinen Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:
“Profesyonel yapının başına Fatih Tekke diye kardeşimizi getireceğiz. Bugün yıldız olan futbolcuları herkes çağırırsa gelmez ama onu idol olarak gören insanlar var. Trabzonspor’un haklarını hem maddi hem de manevi namusu gibi koruyacağına kimseye peşkeş çekmeyeceğine inandığımız bir kardeşimiz. Onu sportif direktör olarak kulübün başına getireceğiz. Bundan sonra Trabzonspor’da hoca değiştiği zaman bu benim sistemime uymuyor diye sil baştan yeni kadro kurulmayacak. Transfer politikası kulübün politikası olacak. Kulübün politikası olursa yanlış transfer yapılmaz, kulübün paraları da havaya gitmez. Alınan oyuncularda katkı sağlar.”

Kaynak: İHA