Güler: “Galatasaray’da 2 Defa Şampiyonluk Yaşadım”

Galatasaray’da geçmiş yıllarda şampiyonluk yaşayan Orduspor Teknik Direktörü Cevat Güler, Galatasaray’ın şampiyonluğunu değerlendirdi.

Orduspor, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarını Vali Kemal Yazıcıoğlu Orduspor Tesisleri'nde sürdürürken, Orduspor Teknik Direktörü Cevat Güler, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Güler, Orduspor’un küme düşmediğini, alınan puanlar sonucunda bir alt ligde oynamayı gerektirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bir camianın düşmesi gibi bir şey olmaz. Futbol olarak ortaya koyduğumuz sonucunda aldığımız puanlar bizim yeni senede PTT 1. Lig’de oynamamızı sağladı. Süper Lig’de mevcut olan iki tane maçımız var. Bu oynayacağımız maçlar bizlere gelir getirecek, farklı şeyler kazandıracak. Biz bunu yeni senenin takımına bakalım diye kadroda değişiklik, oynamayanları oynatmak, eksik olanları oynatma gibi bir derdimiz olamaz. Biz en iyi şekilde kadromuzu yapıp, oynayacağımız iki maçı da en iyi şekilde oynayacağız.En iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz.”

“GALATASARAY TÜRKİYE’DE EN FAZLA ŞAMPİYON OLAN TAKIM OLDU”
Galatasaray’da 2 defa şampiyonluk yaşayan Orduspor Teknik Direktörü Cevat Güler, Galatasaray’ın Türkiye’de en fazla şampiyon olan takımı olduğunu belirterek, “Galatasaray’da iki şampiyonluğunda da bizim emeğimiz vardı. Hocalarını ve camialarını kutluyorum. Onlara da kutlama telgrafımı çektim. O camiada geçmişte 7 yılını vermiş spor adamı olarak, kutladım. Çok kolay değildi. Şampiyonlar liginde iyi işler yaptılar. İyi yerlerde mücadele ettiler. Lig’ide bir yandan götürdüler. Şampiyon olan Galatasaray camiasını teknik ekibi, Fatih Hocayı, Hasan, Ümit ve Taffarel hocayı kutluyorum. Fatih Terim oldukça başarılı bir hoca. Galatasaray’da 6. Şampiyonludur” diye konuştu.

“FENERBAHÇE, ÇOK FAZLA MİKTARDA MAÇ SONUCUNDA BU DURUMA DÜŞTÜ”
Fenerbahçe’nin Perşembe ve Pazar günleri maç yapmasından dolayı puanlar kaybettiğini söyleyen Güler, “Fenerbahçe tabii ki üç kulvarda ilk defa Türkiye’de bir takımın çok fazla miktarda maç oynamasının getirdiği sonuçta bu duruma düştü. Perşembe-Pazar maç oynamak çok zordur. Bizde 2009 yılında Perşembe-Pazar maç oynadığımızda yaklaşık 27-28 puan kaybettik. Ortaya böyle bir tablo çıktı” şeklinde konuştu.

“ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR”
Güler, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefatından duyduğu üzüntü dile getirerek, “İbrahim bey’e Allah rahmet eylesin. Çevresine yakınlarına, Bursaspor camiasına sabır diliyorum. Kolay değildir. Ateş düştüğü yeri yakar. Bizimde dua etmekten başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA