Valilik, "yılın 6 Ayı Ergan Dağı'nda Kayak Yapılabilir" Sloganıyla Sezon Kapanışını Gerçekleştirdi

Erzincanlı kayakçılar, 2 bin 950 metre yükseklikteki Ergan Dağı'nda mayıs ayında kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Sporcular, hava sıcaklığının 25 derece olduğu kentte, merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Ergan Dağı'nda kayak sezonunun son gününü değerlendirdi.

Erzincan Valiliğinin Ergan Dağı Doğa Sporları ve Kayak Merkezi'nde düzenlediği organizasyonda, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezde kasımdan mayıs ayına kadar kayak yapılabildiğini belirterek, "Bugün sezonun resmi kapanışını yapıyoruz. Genelde sezon açılışlarında bu tür programlar yapılıyor ama biz Ergan Dağı'nda yılın 6 ayı kayak yapıldığının bir göstergesi olarak bugün kapanış programı düzenledik" diye konuştu.

Toplam 12 kilometrelik kayak alanının bulunduğu Ergan Dağı'nda mayıs ayında 4 kilometrelik bir kısımda kayak yapılabildiğini vurgulayan Türköz, tüm kayakseverleri Erzincan'a davet etti.

Kayak yapmak için Ergan Dağı'na gelen sporculardan Doğan Şengül, tatil için insanların daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerindeki fırsatları değerlendirirken, kendilerinin Ergan Dağı'nı tercih ettiklerini belirtti.

Şengül, "Yılın 6 ayı Ergan Dağı'nda kayak yapılabilir" sloganıyla toplandıklarını ifade ederek, herkese bu imkandan yararlanmasını tavsiye etti.

Sezonun kapanışına aileleriyle gelen minikler de kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Muhabir: Barış Yalçınkaya / Tuba Karahan

Yayıncı: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA