İşte şampiyonluğun mimarları

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak bitirirken kazanılan bu başarıda en çok bu oyuncuların payları dikkat çekti...

Sarı Kırmızılı takım ligde şampiyon olup büyük bir başarıya imza atarken bu başarının mimarı olarak da bazı oyuncuların isimleri ön plana çıktı. Ligde 19 gole imza atan ve krallı yarışında birinci sırada bulunan Burak Yılmaz, sarı kırmızılı takımdaki ilk sezonunda müthiş bir başarıyı yakalamış oldu.

Bu isimlerden ikincisi ise geçtiğimiz sezon takıma katılan kaleci Fernando Muslera'ydı... Uruguaylı kaleci, ilk sezonunda olduğu gibi bu sezon da bir çok maçta gösterdiği başarılı performansla Galatasaray kalesinin geçilmez olduğunu göstermiş oldu.

Başarının mimarlarından biri de şüphesiz ki orta sahanın beyni Selçuk İnan'dı... Geçtiğimiz sezonki kadar gol ve asist rakamlarını yakalayamasa da sergilediği perormans ve saha içerisindeki liderliğiyle Galatasaray'ın bir çok maçı kazanmasının altında Selçuk İnan ismi yatıyordu.

Melo, Sneijder ve Drogba...

İki sezondur Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Felipe Melo, özellikle 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında gösterdiği inanılmaz performansla şampiyonluğun kazanılmasında önemli bir etken olarak göze çarptı. Takıma devre arasında katılan dünya yıldızları Didier Drogba ve Wesley Sneijder de kısa sürede gösterdikleri performanslarla hem takıma büyük katkı yaptılar hem de taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip oldular.

İşte şampiyonluğun mimarları