Samsunda Başpehlivan Fatih Atlı Oldu

Samsun Din Görevlileri Derneği'nin düzenlediği 'Geleneksel 17. Samsun Yağlı Güreşleri' sona erdi.

Güreşlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Fatih Atlı başpehlivan oldu
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Doğupark Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen güreşlere Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Sabah saat 10.00'dan itibaren başlayan güreşler yaş ve kilo dikkate alınarak başladı.

Programda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Özellikle ata sporumuzun genç kuşaklar tarafından da benimsenmesi açısından güzel bir program. 500’e yakın güreşçi Türkiye’nin farklı bölgelerinden Samsun’a gelerek bu programa katıldı.

Bölgemiz adına bu büyük bir önem taşıyor. Samsun, spor şehridir. Özellikle Mayıs ayındayız. 19 Mayıs Samsun için özel anlam ifade eden bir tarih. Mayıs ayı içerisinde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Samsun Din Görevlileri Derneği Başkanı Dursun Şensoy, “Ara vermeden bu programa devam ediyoruz. Samsun’da ki iş adamlarımızdan ve belediyelerimizden yardım alıyoruz. Ama daha çok desteklenmek istiyoruz. Ben bu güreşlerin devamlılığı için destek istiyorum. Elimizde kala kala yaldı güreşlerimiz kaldı. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güreş ağalığı ihalesi yapıldı. İhalede 25 bin lira ile Volkan Akarsu güneş ağası seçildi

Finalda Recep Kara ile karşılaşan Samsun Büşükşehir Belediyesi adına yarışan Fatih Atlı, 17. Samsun Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Fatih Atlı, “Bugün tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bugün birinci olduğum için çok mutluyum. Recep Kara’nın kalitesini ve kariyerini konuşmaya gerek yok. İnşallah bugünkü performansı Kırkpınar’da gösterip altın kemeri, el ele Karadeniz’e getirmeyi planlıyoruz. İnşallah altın kemer Antalya’ya gitmeyecek, Samsun’a gelecek” diye konuştu.

Finali ikincilikle tamamlayan Recep Kara ise,“Geçen hafta Antalya’da sakatlandım. Seyircimizin önüne çıkarak mücadele ettik. Önemli olan pehlivanlık değil adamlıktır. Fatih Atlı, kardeşimi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Fatih Atlı'ya madalya ve kupasını takdim ederek başarılarının devamı diledi.

Güreşlerde ikinci Recep Kara olurken üçüncüğü Ali Rıza Kaya ve Şaban Yılmaz paylaştı.

Kaynak: İHA