Samsun'a Gelen Spor Tırı, Yoğun İlgi Görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Projesi kapsamında Samsun'a gelen spor tırı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliğe, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, milli rallici Burcu Çetinkaya ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli yaş gruplarından çok sayıda öğrenci ve veli, portatif basketbol ve futbol sahaları, tenis parkuru ve masa tenisi alanlarında düzenlenen aktivitelerde yer aldı.

Özyurt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun'un spor kenti olması için yürütülen projelerin hızla ilerlediğini söyledi.

Amaçlarının herkesi sporla iç içe görmek olduğunu belirten Özyurt, "Sporun ne kadar güzel bir aktivite olduğunu, yaşamımızda ne kadar önemli bir yeri olduğunu hissettirmek anlamında 'Spor Tırı' bugün Samsun'da. Samsunlularla bugün akşam 19.00'a kadar birlikte olacaklar. Zaten sloganımız da 'Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun' imajını vererek, buradaki bütün organizasyonlarda bir yarış şeklinde değil, herkesin sporun içinde olacağı bir etkinlik olacak" dedi.

Sporla tanışmayan insanların, bu tür etkinlikler sayesinde sporla tanıştırılabileceğini ifade eden Çetinkaya ise sporun gençliği, arkadaşlığı ve sağlığı bir arada tuttuğunu söyledi.

Sporun, insanların ortak paydada bulaşabildikleri, hayatın zorluklarını, stresini unutabildikleri bir alan olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Onun için bu mesajı Türkiye'nin bütün illerine taşıyan Gençlik ve Spor tırına mümkün olduğunca katılmaya çalıştım. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın yola çıkardığı bu tır gerçekten çok güzel bir şey. Çünkü belkide sporla tanışmamış insanların da bu sayede sporla tanışması sağlanıyor" diye konuştu.

Muhabir: Hasan Saygan / Fatma Kalay

Yayıncı: MUrat Kaban

Kaynak: AA