Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Samsunspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 33. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi evinde Samsunspor’a 2-1 yenildi.

Maç sonu yapılan basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya, “Maçın psikolojisi iki takım üzerine etki yapıyor. Bir tarafta canla başla lige de kalmak isteyen Samsunspor vardı sahada, ikinci yarı iyi pozisyonlar yakalayıp rakibe ne istediğimizi belirtene kadarda penaltı bulduk. Şimdi bu son haftalara girdiğimizde ben önümüzdeki sezon için şampiyon bir kadro kurmak için talimat aldığımda muhakkak elde olan futbolcuların son kez maçlarda az dakika alanları veya hiç oynamayanları oynama imkanı bulamayanları oynattım. Zaten bende hepsi oynama fırsatı buldu. Bunları daha fazla görüp de yönetim ile bir izaat verdiğimde neden kalmadıklarını yada neden kaldıklarını göstermem gerekiyor. Benim futbolcu arayışım devam edecek. Canı bizle beraber, yüreği bizle beraber önceki sezon yukarısı için yani şampiyonluk için atacak olan sporcular bizle beraber kalacaklar” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kalecisi Ahmet ise, golü erken yediklerini dile getirerek, “Talihsiz bir kol yedik. Tekrar maçı topladık iyi gidiyorduk. Son dakikada yapmış olduğum hata bize kötü yansıdı. Ama bu benim için büyük bir ders oldu. Şans bulduğumda çıkıp aslanlar gibi oynayacağım elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Erkam de, “Maça ilk 5-10 dakika bir panik ile başladık" diyerek "Sebebini bilemediğim. Sonradan bir kol yedik. Biz atılan golü ofsayt gördük ama oyun içinde olduğumuz için tam göremedik. Sonradan topu tutan, pozisyonlara giren taraf bizdik. İkinci yarı daha iyi oynamaya başladık. Nitekim golde bulduk. Pozisyon vermeden mağlup olduk. Tüm takım arkadaşlarımın ayağına sağlık" şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR CEPHESİ
Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş ise maç ile ilgili olarak, “Bugün sözün lafın bittiği yer söze dönüştürülecek bir şey yok. Buraya gelirken çok stresliydik. Kesinlikle kazanmamız gereken bir maçtı. Ligin sonu geldi düşme hattının bir üstündeydik. Bugün maçın zor geçeceğini stresli geçeceğini biliyorduk. Mümkün olduğu kadar rahat hareket etmeye çalıştık ama sahanın içinde düşündüğümüz gibi olmuyor. Maç gitti geldi rakibin direkten dönen topları da var. bize sezon başından buyana çıkarsız menfaatsiz destek olan tüm taraftarlarımıza teşekkür ederim. Samsunspor kurtuluş mücadelesi verdi. Ben sporcularımızda teşekkür ederim” dedi.

Samsunsporlu oyuncular ise, “Öncelikle gözümüz aydın. Ligde kalmayı başardık bugün maç öncesi zor bir maç olacağını biliyorduk. Mutlak galip gelmemiz gerekiyordu. Beraberlik yetmiyordu. Beraber kalsaydık son maç yine final maçı olacaktı. Samsunspor bu maçları iyi oynuyor. Birkaç kere final maçı oynadık. Bu gün galip gelmeyi bildik oyun iyi olmasa da böyle maçlar zor oluyor stresi yüksek oluyor. Galibiyeti taraftara armağan ettik” dediler.

Kaynak: İHA