Beşiktaş, Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı Başladı

Beşiktaş’ın Olağanüstü Tüzük Genel Kurul Toplantısı bugün sabah saatlerinde başladı.

Beşiktaş Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, “Beşiktaş menfaatleri üzerine konuşarak yeni tüzüğümüzü oluşturmak için burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Şuanda bulundukları durumun ve tüzüğün sıkıntılı bir süreçte olduğunu vurgulayan Başkan Orman, “Gelinen süreç gösterdi ki hem yasal nedenler hem Serbest Piyasa Kurulu (SPK) mevzuatı hem de biz Beşiktaşlıları memnun edecek bir tüzük olmaktan çok uzak. Mevcut tüzük, seçilmiş yönetim kurullarına büyük hareket imkanları tanıyor. Biz yetkileri genel kurul üyelerinin elinde bulundurmalarını istiyoruz. Tüzük çalışmalarına katkıda bulunan değerli büyüklerime şahsım, yönetim kurulum ve camiam adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı’nda açılışın ardından kongre başkanlık divanı seçimi yapıldı ve Erdoğan Tuncel başkan seçildi. Başkanlık seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tüzük taslağının 7 maddeden oluşan 1. bölümü sırasıyla okundu ve genel kurul üyelerinin oylamasına sunuldu. Siyah-beyazlı kulübün renkleri, bayrağı ve arması konulu 4. madde için verilen önerge ile diğer maddeler ise değişikliğe gidilmeden oy çokluğuyla kabul edildi. 8 maddeden oluşan tüzük taslağının 2. bölümünde, 9. madde kongre üyelerinin verdiği önergeyle 10. madde de Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun verdiği önergeyle değiştirilerek diğer altı madde ise olduğu gibi kabul edildi.

Kaynak: İHA