"Baba ve Oğul Er Meydanında" Etkinliği

Bilecik Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından "kuşaklar buluşması" güreş müsabakası gerçekleştirildi.

Kapalı Spor Salonu'ndaki karşılaşmada, Bilecik merkez, Bozüyük, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinden gelen minik güreşçiler, kategorilerinde mücadele etti. Programda minik sporcular, katılımcılara jimnastik gösterisi sundu.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, yaptığı açıklamada, "Baba ve Oğul Er Meydanında" sloganıyla minik ve yetişkin güreşçileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Müsabakalarda, geleceğin güreşçilerini de tespit etmeye çalıştıklarını dile getiren Doyuk, amaçlarının sporu yaygınlaştırmak ve miniklerin yetişkinlerden bir şeyler öğrenmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Bilecik adına güzel bir faaliyet olduğunu dile getiren Doyuk, şöyle devam etti:

"Burada gerçekleştirilen karşılaşmalarda, küçük güreşçiler, büyüklerini örnek almış olacaklar. Bu programla, aynı zamanda geçmiş yıllarda güreş alanında başarılar göstermiş yetişkin güreşçileri hatırlayarak onurlandırmış olduk. Şu an 60 sporcuyla müsabakalar yapılacak. Her ilçeden 50 sporcuyla başladık ve bu sayı artarak devam edecek."

Programda Vali Yardımcısı Süleyman Deniz ve Doyuk, geçmiş yıllarda güreşte emek harcamış yetişkinlere belge ve forma verdi.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak: AA