Ligden düşen ikinci takım Orduspor oldu

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Bursasppor'a 4-2 kaybeden c, ligden düşen ikinci takım oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Orduspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Karşılaşma sonunda rakibine 3-2 kaybeden Orduspor, Mersin İdmanyurdu'ndan sonra Süper Lig'e veda eden ikinci takım oldu.

Karşılaşmada Orduspor'un gollerini 10. dakikada Ali ve 43. dakikada Stancu kaydetti. Bursaspor'a 3 puanı getiren goller ise 12'de Pinto, 56'da Belluschi, 75 ve 80'de Sestak'tan geldi.

Bu sonucun ardından Bursaspor puanını 53'e yükseltirken, Orduspor 29 puanda kaldı.

PERDEYİ EV SAHİBİ EKİP AÇTI

İki takım için de büyük önem taşıyan karşılaşmaya taraflar kontrollü bir başlangıç yapsa da goller erken geldi. Henüz 10. dakikada sağ kanattan galişen Orduspor atağında Anıl, pasını savunma arkasına koşu yapan Ali'ye gönderdi. Topla buluşan Ali, cezas sahası içerisine giriş yapıp yerden şutunu çıkardı ve Carson'u avlamayı başararak, takımını henüz 10. dakikada 1-0 öne geçirdi.

BURSASPOR ŞOKU ÇABUK ATLATTI

Bu golün sevincini henüz yaşarken, Bursaspor beraberlik golünü buldu. Ceza sahası dışından Batalla'nın şutu savunmaya çarpıp, Belluschi'nin önünde kalıyor. Ancak Belluschi de istediği kontrolü yapamayınca boşta kalan top bir anda Bursaspor'un golcü ismi Pinto'ya geliyor. Altı pas üzerinde çok müsait pozisyonda Pinto yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi.

STANCU ÖRÜMCEKLERİ ALDI

İlk yarının son anları oynanırken, sahneye Orduspor'un golcü ismi Bogdan Stancu sahneye çıktı. Ceza yayı üzerinde topu kontrolüne alan Stancu, uzaktan şansını denedi. Romen futbolcusunun şutunda top üst direğe çarpıp ağlarla buluştu ve Orduspor 43. dakikada 2-1 öne geçti.

GOL YAĞMURU DEVAM EDİYOR

İkinci yarınin başlamasının ardından 11 dakika geçmişti ki Bursaspor beraberlik golünü buldu. Pinto'nun şutu sonrası savunmadan seken top, Ferhat'ın müdahalesi ile ceza sahası yayına açıldı. Yay üzerinde Belluschi rakibinden daha hızlı davranarak şutunu çıkardı ve direğe çarpan top ağlara gitti. Bursaspor 56. dakikada beraberlik golünü buldu.

7 DAKİKADA GELEN KIRMIZI KART


Orduspor adına çok önemli olan bu karşılaşmanın 60. dakikasında mor-beyazlı ekip sahada 10 kişi kaldı. 53. dakikadan sarı kartı bulunan Ali Çamdalı, 60. dakikada rakibine yaptığı hareket sonrası ikinci sarıyı ve kırmızıyı görerek kalan sürede takımını 10 kişi bıraktı.

BURSASPOR ÜSTÜNLÜĞÜ ELİNE ALDI VE SESTAK ŞOV BAŞLADI

Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından oyunda üstünlüğü eline alan Bursaspor, üst üste rakip kalede pozisyon aramaya başladı. 64. dakikada Ferhat'ın ayağından gol de buldu ancak hakem bu pozisyonda golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

Baskısını yine devam ettiren yeşil-beyazlı ekip, 75. dakikada karşılaşmada ilk kez öne geçmeyi başardı. Ceza sahasının sağ çaprazında savunmanın hatasından yararlanarak kaleye şutunu gönderen Sestak, topu ağlara göndermeyi de başardı ve Bursaspor'u 3-2 öne geçirdi.

3-2'den sonra direnci iyice kırılan Orduspor karşısında, Sestak bir kez daha sahneye çıktı. 80. dakikada sol kanattan kullanılan kornerden gelen topu kafasıyla ağlara gönderekn Sestak, takımını 2 farklı üstünlüğe taşımayı başardı.

Kalan sürede başka gol olmayınca ligi 3. sırada tamamlama mücadelesi veren Bursaspor, Orduspor'u 4-2 mağlup etti.