"Kupa Turu" Etkinliklerinin Üçüncüsü Gaziantep'te Yapıldı

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kapsamında Gaziantep'te "Kupa Turu" etkinliği gerçekleştirildi.

Demokrasi Meydanı'ndaki tırda düzenlenen etkinliğe Vali Erdal Ata, FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Gaziantep koordinatörü Timuçin Kalender, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, hakem Cüneyt Çakır ve Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Abdülkadir Gözegir'in katıldı.

Vali Ata, organizasyonun bir ayağının da Gaziantep'te düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Organizasyon hem ülkemizin hem de ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Sporseverlerin bu turnuvaya ilgi göstermesini ve stadı doldurmasını bekliyorum" dedi.

Komite Başkanı Servet Yardımcı da Gaziantep'in sanayi ve futbol şehri olduğunu ifade ederek, kent halkından destek beklediklerini söyledi.

Biletlere ilginin son haftalarda artacağını vurgulayan Yardımcı, "Liglerimizin bitmesini bekliyoruz. Biletlerin satışı için kampanya başlatacağız. Statlarda bir tane boş koltuk kalmaması lazım" diye konuştu.

Cüneyt Çakır ise FIFA'nın dünya kupasından sonra önemsediği ikinci organizasyonun Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ülkemiz adına büyük bir gurur. Milyarlarca futbolsever, buradaki maçları izleyecek. Sadece izlemekle kalmayıp ülkemizi ve şehirlerimizi tanıyacak. Turnuvayı en iyi şekilde düzenleyeceğiz. Bundan sonraki etkinlikler adına da örnek teşkil edecek" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, FIFA U20 Dünya Kupası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi, halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Tır, iki gün 12.00-22.00 saatlerinde ziyarete açık olacak. Etkinlik süresince alana kurulacak gişede maç bileti de satılacak.

Kupa Turu etkinliği, 11-12 Mayıs'ta Rize, 18-19 Mayıs'ta Trabzon, 25-26 Mayıs'ta Bursa, 1-2 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Muhabir: Adem Yılmaz-Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah

Yayıncı: Mustafa Yıldız

Kaynak: AA