Kanoda Büyük Mücadele Heyecanlı Başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Bursa’da ilk kez düzenlenen kano yarışlarının ilk gününde Gölyazı’da renkli görüntülere imza atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kano Federasyonu işbirliği ile Bursa’da ilk kez Gölyazı-Uluabat Gölü´nde düzenlendi.

İki gün sürecek olan ve renkli anların yaşandığı yarışların 1000 m kayak bölümü bugün tamamlandı. Yarışlara toplam 21 kulüpten 39 erkek ve 13 bayan sporcu katıldı.

Bursa’da ilk defa yapılan kano yarışlarına Bursa’dan da Bursa Büyükşehir Spor Kulübü, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü ve İznik Spor Kulübü 6 erkek ve 3 bayan olmak üzere toplam 9 sporcu katıldı.

Şişecam Çayırova Spor, Anadolu Hisarı Kürek Spor, Ardeşen Spor Kulübü, Ruba Doğa Sporları Kulübü, İTÜ Spor Kulübü, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü, Zigana Doğa Sporları Kulübü, KATÜ, 222 Gençlik ve Spor Kulübü, Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü, Eskişehir GHSİM, Rize Adrenalin Doğa Spor Kulübü, Çarşamba Belediye Spor Kulübü, Canik Gençlik Spor Kulübü, Adana Kano Spor Kulübü ve Akademi Gençlik Spor Kulübü sporcuları da yarışlarda mücadele verdi. Yarışların ikinci günkü etabı ise yarın saat 10.30’da başlayacak ve uzun mesafe olan 2000 m yarışları yapılacak. Ödül töreni ise yarın saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

Kano yarışlarının ilk günkü yarışma sonuçları şöyle;
“1000 m büyük erkeklerde;
1. Bülent Çevik- Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
2. İbrahim Ercan Canik GSM (Samsun)
3. Metehan Canbey Tuzla Deniz Yıldızı Kulübü (İstanbul)
1000 m büyük bayanlarda;
1. Yasemin Şentürk-222 Gençlik Spor Kulübü (Eskişehir)
2. Halime Yıldız Rize Adrenalin DGSK (Rize)
3. Selcan Çevik Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
1000 m karışık (büyük erkek ve bayan)
1. Bülent Çevik ve Selcan Çevik Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
2. Serthan Öncü ve Aleyna Kilit Akedemi Gençlik Spor Kulübü (Trabzon)
3. Tarık Tuğcu ve Halime Yıldız Rize Adrenalin DGSK (Rize).”

Kaynak: İHA