Barış ve Dostluk Rallisi, Sancaktepe’den Geçti

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye ayağının startı, Sultanahmet Meydanı'ndan verildi.

Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi’nin startını Baş Müzakereci ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem birlikte verdi.
20 Farklı ülkeden 300 klasik araç ve 700 katılımcı ile Avrupa’dan başlayıp KKTC’de bitecek 8. Allgau-Orient Barış Kardeşlik Rallisi’nin 2. Etabı Sancaktepe’de devam etti. Harem E-5 Karayolu-Yakacık Caddesi-Sancaktepe Kızılay Caddesi-Atayolu Caddesi-Paşaköy güzergahı ile Sancaktepe’ye gelen rallicileri, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem karşıladı. Başkan Erdem, dostluk ve kardeşliği pekiştiren bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti

Başkan Erdem yaptığı konuşmada, Barış Kardeşlik Rallisi’nin diğer rallilerden ayıran temel özelliğinin tamamen dostluk ve kültürler arası iletişim adına aynı zamanda da yardımseverlik adına düzenlenmesi olduğunu söyledi.

İsmail Erdem, “Yarışan araçların, ralli sonucunda, çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanması, bunun en somut göstergesidir. Bu bakımdan, organizasyonda emeği geçen herkese takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dostluk ve kardeşlik mesajlarının verildiği bir ralliye ev sahipliği yaparken, Sancaktepe’de anlamlı bir çalışmaya daha imza atıldı. Günün anısına gerçekleşen toplu fidan dikimi renkli görüntülere sahne oldu. Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe Belediyesi olarak, insanı doğal çevresiyle bir bütün halinde gördüklerini, atılan her adımda bu hassas dengeyi bozmamaya azami özen gösterdiklerini ifade etti.

Almanya'dan 28 Nisan'da yola çıkan 111 takımdan oluşan 600 kadar rallici İstanbul'un ardından Kocaeli, Tokat, Ordu, Çorum, Ağrı gibi bazı illeri dolaştıktan sonra İskenderun limanından gemilerle İsrail'in Hayfa limanına geçecek. Ralliciler, Filistinli çocuklar için düzenlenecek etkinliklere de katılacak.

8. Allgau-Orient Barış ve Dostluk Rallisi, Ürdün'de, araçların Ürdün Prensesi'ne teslim edilmesiyle sona erecek.

Kaynak: İHA