Balkan Ralli Şampiyonası Eskişehir’de Start Aldı

Eskişehir’de 3’üncüsü düzenlene Balkan Ralli Şampiyonası, Battalgazi Rallisi ile Espark Alışveriş Merkezi (AVM) önünde start aldı.

Türkiye ve Bulgaristan’dan toplam 11 takım ve 80 ekibin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda 37 ulusal, 7 historic, 32 TOSFED kupası ve 4 mahalli ekip avm önünde temsili olarak start aldı. Açış öncesi konuşma yapan ralli pilotu Yağız Avcı, Türkiye Ralli Şampiyonasında 2’nci yarışa takım olarak hazır olduklarını söyledi.

Etapların geçen yıla göre daha kısa olduğunu vurgulayan Avcı, ‘‘Her zaman ki gibi oldukça hızlı ve kaygan etaplar var ve oldukça sürprizlere açık. Biz Castrol Türkiye olarak en ön sırada yer almaya çalışacağız. İyi rakiplerimiz var tabiî ki fakat elimizden geleni yapacağız. Herkese başarılar diliyorum’’ dedi.

Ardından yaptığı konuşmasında bu yıl parkurun temiz bir zemine sahip olduğunu ifade eden ralli pilotu Burak Çukurova, ‘‘Sonuçta Eskişehir her zaman için güzel bir yarış oldu. Bu 3’üncü Eskişehir rallisi bizim için. Organizasyonda emeği geçen herkese baştan teşekkür ediyoruz. Çok kuvvetli rakiplerimiz var. Hedef kendi grubumuzu kazanmak’’ diye konuştu.

Bu sırada Türk Yıldızları’nın uçuş denemeleriyle konuşması bölünen Çukurova, tek rakiplerinin uçaklar olmasını dileyerek esprisiyle katılanları güldürdü.

Açıklamaların sonrasında hatıra fotoğrafı çektiren pilotlar sırayla temsili olarak Battalgazi Rallisine start verdiler.

Kaynak: İHA