2013 Akdeniz Oyunları'nda İkili Mücadele Edecek Takımların Kuraları Kızkalesi'nde Çekilecek

Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Belde Belediye Başkanı Necati Kale, 2013 Akdeniz Oyunları'nda ikili mücadele edecek takımların kura çekilişlerinin, 7 Mayıs Salı günü Kızkalesi'nde yapılacağını söyledi.

Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızkalesi'nin tarihiyle, deniziyle ve kumuyla, dünyada çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Kale, Akdeniz Oyunları Komitesi'nin, ikili mücadeleler için çekilişin tarihi bir mekanda yapılmasının istediğini dile getirerek, bu istek doğrultusunda da kendisinin Kızkalesi'ni önerdiğini ifade etti.

Komitenin, kendisinin teklifini olumlu karşıladığını ve çekilişleri Kızkalesi'nde yapma kararı aldıklarını anlatan Kale, şöyle devam etti:

"17. Akdeniz Oyunları kapsamında plaj voleybolu 20 Haziran'da Kızkalesi'nde başlayacak. 10 gün sürecek olan müsabakalar 24 ülkeden de canlı olarak yayınlanacak. Oyunlar çerçevesinde ikili müsabakaların kura çekimleriyse 7 Mayıs Salı günü Kızkalesi'nde saat 18.00'de Küçük Plaj'da yapılacak. Belediye olarak biz tüm hazırlıklarımızı yaptık."

Muhabir: Derviş Çömez / Basir Gülüm

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar

Kaynak: AA