Uefa Pro Lisans Kursu'nun 3. Etabı Antalya'da Devam Ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen UEFA Pro Lisans Kursu'nun üçüncü ve son etabı Antalya’da devam ediyor.

Antalya’nın Belek Beldesi Titanic Deluxe'te TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen UEFA Pro Lisans Kursu'nun üçüncü ve son etabı yarın sona eriyor. TFF Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil yönetiminde sunumların ardında sahada uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.

UEFA Pro Lisans Kursu'nda Bülent Korkmaz, Bülent Uygun, Cihat Arslan, Ergün Penbe, Faruk Korkmaz, Hakan Kutlu, Levent Şahin, Mehmet Altıparmak, Mehmet Özdilek, Mutlu Topçu, Osman Özköylü, Rahim Zafer, Soner Tolungüç, Tayfur Havutçu, Ümit Özat ve Zafer Turan kursiyer olarak yer aldı. TFF Antrenör eğitmenleri Ömer Kaner, Muammer Birdal ve Tuna Güneysu, akademisyenler Prof. Dr. Niyazi Eniseler, Prof.Dr. Birol Doğan, Prof. Dr. Metin Ergün, Dr. Coşkun Küçüktepe ve Yard. Doç. Dr. Mehmet Özçağlayan'ın yanı sıra TFF Baş Hukuk Müşaviri Faruk Baştürk'ün eğitim vereceği UEFA Pro Lisans Kursu'nun 3.etabında, UEFA Gözlemcisi Andreas Morisback da yer aldı.

Pro Lisans Kursu’nun ilk defa yapıldığını belirten TFF Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil, Türkiye de yapılın üç etaplı kursun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Kursun diploma töreniyle sona ereceğini aktaran Erdil, “Pro lisans kursunu üç aşamayla sonlandırıyoruz. UEFA nezdinde İsviçre’ye ziyaret yapılmıştı. Avrupa’ya yapılan ziyaretle dört etap oldu. Türkiye deki üç etap uygulaması başarıyla sonlandırıldı. Diploma töreniyle hocalarımız yeni bir vizyon ve enerji ile önümüzdeki sezona girecekler” dedi.

SEZON SONUNDAKİ TEKNİK DİREKTÖRLERİN İSTİFALARI
Kursla birlikte teknik direktörlerin uzun süreli kulüplerde kalacağını belirten Erdil, “Yöneticiler bundan sonra daha hassas davranacak. Hocalarımızın kalıcı olması kulüplerin başarısı için transfer politikası aşından da yararlı olacak. Büyük paralar harcanıyor. Hocalarımızın kalıcı olursa akademik alt yapıdan gelen öğrenciler A takımda yer bulabilir. Hemde dışarıdan az transfer yapacaklar. Kulüoler bu durumdan kazançlı çıkacaklar. Kendi kulüplerinin spor kültürü ve ekolleri çıkacak. Hocalarımız çok başarılı bu kurs dünya standartlarında” diye konuştu.

Kaynak: İHA