Tamer Taşpınar'dan Doping Açıklaması

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Kayseri ve Denizli'de düzenlenen Türkiye şampiyonlarında toplam 18 sporcunun dopingli çıkmasıyla ilgili, "Kamplarda sporcuların bilgisi olmadan numune aldırıyoruz, kimseye göz açtırmak niyetinde değiliz" dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde Ankara Üniversitesi Cebeci Spor Salonu'nda yapılan 106 basketbol tekerlekli sandalye dağıtım töreninde İHA muhabirinin halterde yaşanan doping konusuna yönelik sorularını cevaplayan Taşpınar, "Talihsiz dönemler yaşadık. Ben de bu talihsizlikten sonra genel kurulda, seçimle göreve geldim. Kimseye göz açtırmayacağız. Gerekli tetkikleri yapacağız, tedbirleri aldık. Türkiye şampiyonalarında ve kamplarımızda sürekli tahlil yaptırıyoruz. Göreve geldikten sonra 18 sporcu dopingli yakalandı. Kimseye göz açtırmak niyetinde değiliz, çalışmalarımız çok iyi gidiyor" diye konuştu.

Birkaç aydan beri hem Halter Erkek Milli Takımı ile Bayan Milli Takımı'nın çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Taşpınar, erkek takımın Çorum'da bayan takımın ise Isparta'da olduğunu kaydetti

Taşpınar, milli takımın 10 gündür Ankara'da çalışmalara devam ettiğini anlatarak, 20-30 Haziran tarihleri arasında İçel'de yapılacak Akdeniz Oyunları'na ilişkin, "Biz en az 7 madalya bekliyoruz. Sporda kesin diye bir şey yoktur ama niyetimiz madalya sayısını yükseltmek. Şu anda durumlar iyi ama her an geçmişte doping alan sporcularımızın bu olayları numune aldıktan sonra 6 ay süre içinde ortaya çıkabiliyor. Haziran ayına kadar biz de tetikte bekliyoruz. İnşallah bir aksilik olmaz ise altın madalya sayısında rekor kıracağız" ifadelerini kullandı.

"DOPİNG KONUSUNDA KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Doping konusunda aldıkları yeni önlemleri anlatan Taşpınar, "Türkiye şampiyonası yaptığınız zaman orada çok sayıda numune aldıracaksınız. Doping merkeziyle birlikte çalışacaksınız. 9 Mart'ta göreve geldim ve bunu yapıyorum" dedi.

Taşpınar, Kayseri'de yapılan 14-17 Mart tarihlerinde düzenlenen Türkiye Gençler Şampiyonası'na katılan 70, Denizli'de ise 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Ferdi Şampiyonası'ndaki 60 halterciden numune aldırdıklarını ve her iki organizasyonda 9'ar sporcuda doping maddesi yakaladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bunlara gerekli cezalar veriliyor. Ayrıca kamplar düzenliyoruz, bu kamplarda sporcuların bilgisi olmadan numune aldırıyoruz, kimseye göz açtırmak niyetinde değiliz, tedbiri budur. Ayrıca 2 yıl ceza veriyoruz. Bunda böyle camiadan benim aldığım bilgilere göre, hepsi kanaat getirdiler, dopinge müsaade edilmeyecek. Bunu biliyorlar, bu kanaatteler. Haziran-Temmuz ayından sonra da inşallah bu şeylerle karşılaşmayacağız. Antrenörün haberi olmadan nadiren belki bu işe başvuran olabilir ama şimdiden daha büyük ölçüde bunu başardık. Peki bu dopingli çıkanlar nedir, derseniz Ocak ve Aralık ayında bu ilacı alanların yakalanmasıdır bu durum. Yani göz açtırmıyoruz, bu konuda çok başarılıyız. Halter camiası bizim kesinlikle kararlı olduğumuzu bilmeli. Biz de bu kararımızdan dönmemeliyiz. Kesinlikle kararımızdan dönmeyeceğiz, kimseye de taviz vermeyeceğiz."
Taşpınar, Halter Federasyonu Asbaşkanı Halil Mutlu'nun görevinden istifa ettiği yönünde çıkan haberleri ise yalanlayarak, "Halil Mutlu istifa etmedi" dedi

Kaynak: İHA