Medical Park Antalyaspor'daki İstifalar

Antalya - Medical Park Antalyaspor'da geçtiğimiz günlerde başkan Hasan Akıncıoğlu, teknik direktör Mehmet Özdilek ve bazı yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesinin ardından, Antalyaspor Vakfı yöneticileri ile geçmiş yıllarda kulüp başkanlığı yapan isimler bir araya gelerek süreci değerlendirdi.

Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki vakıf binasındaki toplantıya Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, vakıf mütevelli heyeti, Antalyaspor'da geçmiş yıllarda başkanlık ya da yönetim kurulu üyeliği yapmış isimler katıldı.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, geniş katılımlı bir toplantı düzenlediklerini ve toplantıya katılan tüm isimlerin Hasan Akıncıoğlu'nun görevine devam etmesi için ikna edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini açıkladı.

Toplantıda belirlenen Mevlüt Yeni, Nafiz Tanır ve Bülent Yıldırım'ın Akıncıoğlu ile en kısa sürede biraraya geleceğini kaydeden Yılmaz, başkanın ayrılma gerekçelerini ve neler yapılabileceğini konuşacaklarını belirtti.

Yılmaz, "Başkanla önce bir konuşma yapılacak 1-2 gün içinde. Umarım başkan, yönetim kurulu ve teknik ekibin göreve devam etmesini sağlayabiliriz" dedi.

5 yılda kulüpte mali disiplinin sağlandığını ve bunun aksamaması gerektiğini altını çizen Yılmaz, eski yönetimin devamının en doğru karar olduğuna inandıklarını dile getirdi. Mali olarak kulübün durumunun iyi olduğunu vurgulayan Yılmaz, yayıncı kuruluşa TMSF tarafından el konulmasının da kendileri açısından bir sorun oluşturmadığını, aksine gelecek paranın garanti altına alındığına işaret etti.

Gelişmelerin ani olduğunu söyleyen Yılmaz, Antalyasporlu olan ya da görüşmeleri süren futbolcuların endişe etmemelerini istedi. Yılmaz, "Futbolcularımız, imza atmış futbolcularımız, görüşmede olduğumuz futbolcularımız sakın endişe etmesinler. Büyük bir ihtimalle eski yönetim ve başkanın devam etmesini sağlayacağız. Sağlayamasak bile onlarla yapılan görüşmeler devam edecektir" diye konuştu.

Sezon içerisinde bazı maçlarda yaşanan taraftar protestolarına da değinen Yılmaz, yaşananların münferit olaylar olduğunu bildirdi. Süreçte herkesin "şapkasını önüne koyarak" bir kez daha düşüneceğini ifade eden Yılmaz, sezon içerisinde yaşananların bir daha yaşanmayacağını ümit ettiklerini dile getirdi.

Teknik Direktör Mehmet Özdilek'in de görevine devam etmesi gerektiğini düşündüğünü kaydeden Yılmaz, kısıtlı bütçeye rağmen Özdilek'in bir çok teknik direktörün aksine sergilediği tutumu övdü. Yılmaz, "Mehmet hocaya da sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum şu dönemde. İstediğim topçuyu almadılar diye kulübün aleyhine beyanat veren hocalar varken Mehmet hoca gibi bir hocamız var" dedi.

-Medical Park Antalyaspor eski asbaşkanı Acarlıoğlu-

Medical Park Antalyaspor eski asbaşkanı Hüseyin Acarlıoğlu ise Antalyaspor'un sahipsiz olmadığını kaydederek, Akıncıoğlu'nu tekrar kulübün başında görmek istediklerini dile getirdi. Geride kalan 5 yılın kolay geçmediğini söyleyen Acarlıoğlu, şöyle konuştu:

"Hasan Akıncıoğlu, diğer arkadaşlar, hepimiz gerçekten dilenci olduk kentte. Kentin biraz duyarsız ve umarsız kalması sıkıntılardan bir tanesi. Bu duyarsızlık belki bu ayrılmanın bir sebebi olabilir. Sıkıntıların ne olduğu biliniyor. Kent bu kulübe sahip çıkmıyor. Siyasiler, seçilmişler bu kulübe sahip çıkmadı. Hangi siyasi partiden olursa olsun. Bu kentte iş yapan iş adamları, ekmek kazanan iş adamları sahip çıkmadı. O tribünde protesto yapanlar hiçbir şekilde katma değer sağlamadı bu kulübe."

Antalyaspor Vakfı Asbaşkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de Akıncıoğlu ile görüşüp istifanın ardındaki gerçek nedenleri öğreneceklerini söyledi.

Antalyaspor'un sahipsiz kalmayacağını, ancak istikrarın korunmasının da önemli olduğunu kaydeden Yeni, kendilerinin var olan istikrarın devam etmesi için mevcut yönetimin devam etmesinin istendiğini belirtti.

Kaynak: AA