İçişleri Bakanı Muammer Güler, Polisin Milletvekillerine Davranışı Konusunda Her Türlü Talimatı Aldığını Belirterek, "ama Kanunsuz Bir Eylem Konusunda Eğer İlla Arkasındaki Gruplarla Beraber Girmek İstiyorum Derse, Milletvekillerin

FIFA'nın ilk kadın icra kurulu üyesi Ankara - Ankara - Burundili Lydia Nsekera, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin 63'üncü kongresinde yapılan seçimlerde FIFA İcra Kurulu'na giren ilk kadın üye oldu.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mauritius'ta düzenlenen 63. FIFA Kongresi'nde bir ilk yaşandı. Mart ayında yapılan FIFA İcra Kurulu Toplantısı'nda, üye sayısının 27'ye yükseltilmesi ve kurulda 3 kadın üyenin yer almasının kararlaştırılmasından sonra icra kuruluna seçilen ilk kadın üye, Burundi Futbol Federasyonu Başkanı Lydia Nsekera oldu.

Seçimde 95 ile en fazla oyu alan Nsekera, 4 yıllığına FIFA İcra Kurulu'na girerken, 70 oy alan Avustralyalı Moya Dodd ve 38 oy alan Turks ve Caicos Adaları'ndan Sonia Bien-Aime ise bir yıllığına geçici üye olarak FIFA'nın en üst kademesinde yer almaya hak kazandı.

Bugüne kadar 24 üyenin bulunduğu icra kurulundaki 25'inci koltuğa koturacak Nsekera, geçen yıl Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 62. FIFA Kongresi'nde bir yıllık geçici üye olarak icra kuruluna seçilerek, FIFA İcra Kuruluna geçici statüyle giren ilk kadın üye de olmuştu.

Kaynak: AA